Catalunya Diari

Una jove de Lleida i el seu fill de 3 anys retinguts pel seu marit a El Cairo

Farah assegura que el seu marit està retenint al fill d'ambdós a El Cairo
Farah assegura que el seu marit està retenint al fill d'ambdós a El Cairo | Cedida
 

Farah, una jove de Torrefarrera, a Lleida, i el seu fill de 3 anys Adam van viatger el passat 20 de desembre a El Cairo, a Egipte amb l’objectiu de formalitzar la separació amb el seu marit, però ell «ha retingut» allí al menor en contra de la voluntat de Farah i l’amenaçat de mort si intenta portar-se al nen de nou a Catalunya.

Així ho ha fet públic la mateixa Farah en un vídeo difós a les xarxes socials, on relata que va entrar a la capital egípcia «enganyada» pel seu marit pensant que viatjava per fer efectiva la separació matrimonial «d’acord mutu».

El relat de la jove segueix assegurant que un cop van arribar allà «em va robar al meu fill sota amenaces i em va dir que o tornava sola o en una caixa de pi». El marit de Farah té nacionalitat egípcia, ella l’espanyola i el seu fill Adam conserva ambdues nacionalitats.

El marit aconsegueix la custòdia total del nen

La dona, que assegura haver estat víctima de maltractament tant físic com psicològic explica que el seu marit ha aconseguit un document legal per impedir que el menor surti d’Egipte, el que li ha donat la custòdia total del nen a ell.

La mare i la germana de Farah van denunciar la situació als Mossos d’Esquadra el passat 4 de gener. A més, l’afectada es va posar en contacte amb la senadora de ‘Unidos Podemos’ Sara Vilà, qui està actuant d’intermediària entre el Ministeri d’Assumptes Externs i Farah per trobar una solució.

La família de Farah ja va denunciar la situació als Mossos d'Esquadra
La família de Farah ja va denunciar la situació als Mossos d'Esquadra | Teleponent

És imprescindible assegurar el benestar de la dona i el nen

Sara Vilà ha declarat a ‘Europa Press’ que les autoritats espanyoles treballen i «s’han posat les piles» després de tenir coneixement de la situació de la jove. Segons afirma la senadora, en plenes vacances de nadal va aconseguir parlar amb la Divisió d’Emergència Consular i que «al tractar-se d’un cas de violència de gènere» cal assegurar el benestar del nen i de Farah, ja que ambdós tenen la nacionalitat espanyola.

Amb aquest objectiu, la jove ha hagut d’abandonar la casa del seu marit en la capital egípcia, deixant al menor allà. El Ministeri d’Exteriors ha facilitat allotjament a Farah fins demà, 11 de gener i també li ha ofert la repatriació a Espanya, però ella ho ha refusat, ja que no vol regressar sense el seu fill.

Per aconseguir-ho ha d’iniciar un procés legal a Egipte per recuperar la custodia. Farah haurà de pagar un abocat a El Cairo, ajuda que no cobreix Exteriors, tot i que li ha facilitat una llista d’abocats que parlen espanyol i treballen a Egipte, tal com assegura Vilà a ‘Europa Press’. A més, haurà d’iniciar un altre procediment a Màlaga, on vivia amb el seu marit i on el nen era escolaritzat.

La família ha hagut d’enviar diners a Egipte

Vilà denuncia que les ajudes d’Exteriors no estan dissenyades per casos com Farah, per això la família de la jove ha hagut d’enviar-li diners per poder començar a pagar l’abocat i per afrontar el pagament de l’allotjament que, a partir de demà, Exteriors ja no li facilitarà.

Tot i així, en el vídeo difós a les xarxes socials, Farah agraeix al Govern d’Espanya que estigui fent tot el possible per trobar una solució. De fet, afirma que «segueix viva» gràcies a l’actuació de la Divisió d’Emergència Consular davant de les pretensions del seu marit de «matar-la».


Comentaris

envia el comentari