Catalunya Diari

Demanen 48 anys de presó pel caçador acusat de matar dos agents rurals a Aspa

Els fets van tenir lloc el passat 21 de gener de 2017
Moment en què agents del Mossos d'Esquadra traslladen l'acusat de matar dos agents rurals a Aspa
Moment en què agents dels Mossos d'Esquadra traslladen l'acusat de matar dos agents rurals a Aspa.   | LleidaDiari.cat

Un any i mig després del crim d'Aspa, la fiscalia demana quasi 50 anys de presó pel caçador acusat d'haver matat dos Agents Rurals a Aspa, quan feien un control rutinari al vedat de caça d'aquesta localitat del Segrià, el passat 21 de gener de 2017. Concretament, es demanen 48 anys i quatre mesos de presó, a més de la indemnització als familiars de Xavier Ribes, 43 anys, i David Iglesias, de 39, amb més d'un milió d'euros.

 

El caçador acusat del doble crim és Ismael Rodríguez, un jove de 28 anys, veí de Vacarisses, al Vallès Occidental, que va disparar als agents amb la seva escopeta quan van voler comprovar que tenia la documentació per caçar.Minuts més tard va ser ell mateix qui va confessar el crim per telèfon als Mossos d'Esquadra. I és que l'home tenia la llicència caducada per fer servir l'arma del crim, que estava a nom d'un amic, i tampoc va recollir l'autorització per caçar al vedat.

 

Ismael Rodríguez es troba en presó provisional a l'espera de judici des del passat 21 de gener de 2017.

Qualifiquen el doble crim d'assassinat

El ministeri públic qualifica el doble crim d'assassinat i sol·licita que se li imposin 23 anys i 8 mesos de presó per cada assassinat (tenint en compte l'atenuant de confessió) i un any de presó més per tinença il·lícita d'armes. A més, demana que l'acusat indemnitzi els familiars de les víctimes (dones, fills i pares) amb més d'un milió d'euros en total. La fiscalia també sol·licita un any de presó pel propietari de l'arma com a cooperador necessari en la tinença il·lícita d'armes.

 

L'acusació particular, representada per l'advocat Pau Simarro, ja va anunciar a començaments d'any que demanaria que se'l condemnés a 54 anys de presó (25 anys per cada assassinat, 3 per atemptat a l'autoritat i 1 més per tinença il·lícita d'armes).Comentaris

envia el comentari