Catalunya Diari

El Dansàneu es manté, reduint-ne l'aforament a un terç i retransmetent els espectacles per internet

L'organització del festival de dansa de les Valls d'Àneu també anul·la els tastets de productes i el servei de begudes

Pla general del ballarí i coreògraf Roberto Olivan durant l'espectacle inaugural del 29è Dansàneu
El Dansàneu es manté, reduint-ne l'aforament a un terç i retransmetent els espectacles per internet | LleidaDiari.cat

L'organització del Dansàneu ha decidit reajustar a un terç l'aforament dels espectacles previstos per aquesta 29a edició, la qual té lloc fins al pròxim diumenge. Així, seguint les indicacions del Procicat i el Govern per minimitzar el risc de contagi de covid-19, també s'han anul·lat tots els tastets de productes i el servei de begudes.

A més, les unitats familiars de més de deu persones que assisteixin al festival hauran d'asseure's en grups més reduïts. Finalment, per fer més accessible per al públic la programació d'aquest festival de dansa de les Valls d'Àneu, s'ha apostat per retransmetre tots els espectacles per internet i a través d'un canal propi que s'ha posat a la seva disposició des de la Xarxa de Televisions Locals i Lleida TV.

La mirada reflexiva del ballarí Roberto Olivan sobre la crisi actual inaugura el Dansàneu

El Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu, ha inaugurat aquest diumenge la seva 29a edició a l'església de Santa Maria d'Àneu, a les Valls d'Àneu. Ha estat amb una peça de caràcter reflexiu encarregada per a l'ocasió al ballarí i coreògraf Roberto Olivan, Premi EFFE 2019-2020 a la creació del festival Deltebre Dansa i Premi Nacional de Cultura.

L'edició d'enguany tindrà lloc del 23 al 30 d'agost i oferiria una quinzena d'espectacles adaptats a les mesures sanitàries per garantir la seguretat dels artistes, públic i equip del festival. Com a novetat, s'incorporen fins a tres noves subseus: al Castell de València d'Àneu, l'església de Sant Víctor i el Jardí de Gallimó.

Una peça de caràcter reflexiu i bellesa inqüestionable

Roberto Olivan ha inaugurat el 29è Dansàneu amb una peça de caràcter reflexiu i bellesa inqüestionable en què planteja que «la sortida (del moment actual) és cap a dins, cap a l'interior». Segons el ballarí, «mudem la pell per continuar en la recerca d'una millor versió de nosaltres mateixos. Els ideals que en un temps passat ens identificaven, ara ens contradiuen».

L'espectacle que ha tingut lloc a l'església de Santa Maria d'Àneu ha penjat el cartell d'entrades exhaurides dies abans de l'estrena, a la qual ha assistit la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. Posteriorment i amb la dansa contemporània com a protagonista, ha estat el torn de la música tradicional del grallista Manu Sabaté, al costat del violinista francès Romain Baudoin. Un duet sempre en recerca de les possibilitats tímbriques i expressives dels instruments d'arrel que han actuat a l'aire lliure.


Comentaris

envia el comentari