Catalunya Diari

La defensa del caçador acusat de matar dos agents rurals a Aspa demana que ingressi a un centre psiquiàtric

Admet que l'individu va cometre dos delictes d'homicidi però no d'assassinat

Companys del caçador detingut per la mort de dos agents rurals a Aspa. Imatge del 21 de gener de 2017
Companys del caçador detingut per la mort de dos agents rurals a Aspa. Imatge del 21 de gener de 2017 | LleidaDiari.cat

La defensa del caçador acusat d'haver mort dos agents rurals el gener del 2017 a Aspa (Segrià) demana que l'home ingressi en un centre psiquiàtric en lloc de la presó per la patologia «no diagnosticada» que, segons afirma, té des que era petit. L'advocada de l'acusat, Montserrat Torres, qualifica Ismael Rodríguez d'inimputable i afirma que la patologia té «prou envergadura» per a no anar per la via «penitenciaria», tal com preveu l'article 95 del codi penal. La defensa admet els dos delictes d'homicidi però rebutja els d'assassinat, com demana la Fiscalia, perquè, segons subratlla, l'acusat no era «conscient» dels seus actes. «No n'era sabedor, no buscava allò», remarca Torres. El 4 de setembre hi haurà una vista preliminar i posteriorment la instrucció passarà a l'Audiència de Lleida. El judici es podria celebrar a finals d'aquest any.

L'advocada de l'acusat explica que un informe pericial mèdic constata la patologia que el faria «inimputable». Aquesta patologia no s'ha desvetllat, però segons l'advocada és de «prou envergadura» com perquè l'acusat no compleixi pena de presó i se li apliquin mesures previstes a l'article 95 del codi penal, com ara l'internament en un centre psiquiàtric. L'advocada, a més a més, explica que hi ha atenuants com la confessió dels fets que, segons diu, no apareix en alguns escrits. Torres afirma que en l'escrit d'acusació hi ha «errors de manual». En aquest sentit recorda que Rodríguez «va col·laborar en tot, i va explicar tot el que recordava dels moments previs als fets».

 

L'acusat seria conscient de la tragèdia

L'advocada també ha insistit que l'acusat és conscient de la tragèdia, del mal ocasionat i de les vides truncades de les famílies dels dos agents rurals, Xavier Ribes, de 43 anys, i David Iglesias, de 39. El darrer informe de la defensa s'ha presentat a finals de juliol i ara cal esperar que hi hagi una vista preliminar el 4 de setembre. Posteriorment la instrucció passarà a mans de l'Audiència Provincial de Lleida a l'espera de la data definitiva del judici, que encara no es coneix, però que podria ser a finals d'aquest any. La Fiscalia demana 48 anys de presó per a l'acusat, mentre que l'acusació particular, que representa les famílies dels agents rurals, en demana 51.


Comentaris

envia el comentari