Catalunya Diari

Deixen en llibertat a un dels presumptes agressors sexuals d'una jove a la Seu

Haurà de presentar-se de forma periòdica als jutjats

La jutge del Jutjat d'Instrucció 1 de la Seu d'Urgell (Lleida) ha deixat en llibertat el jove detingut per una presumpta agressió sexual a una noia la nit del passat 24 de desembre en un local d'oci. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la jutge va considerar un cop celebrada la compareixença del detingut que aquest no va tenir una participació directa en els fets, tal com es desprenia de la versió de la víctima i del propi investigat. Així i tot, se li han aplicat una sèrie de mesures cautelars com la prohibició d'acostar-se o comunicar-se amb la víctima per qualsevol via, la prohibició de sortir del territori, la retirada del passaport i la presentació periòdica davant els jutjats. 

Així mateix, el Jutjat d'Instrucció 1 només ja resultat com jutjats de guàrdia la situació personal del detingut i s'inhibeix a Instrucció 2 en considerar que és el jutjat competent per investigar donada la data dels fets ocorreguts. Cal recordar que, a part del detingut, hauria diversos homes més implicats en l'agressió sexual a la jove de la Seu d'Urgell. Tal com va fer públic el Col·lectiu Feminista de la Seu d'Urgell a través d'un comunicat, es tractaria de cinc joves, quatre d'Andorra i un de la Seu.

El presumpte agressor d'una noia a Lleida, a presó

El jutjat de guàrdia de Lleida ha rebut aquest dilluns el jove de 24 anys que va ser detingut aquest diumenge per suposadament agredir la seva parella, de 18 anys, i deixar-la mig nua en ple carrer. Després de la declaració s'ha acordat la presó provisional comunicada i sense fiança. La causa està oberta per un delicte de maltractament i el jutjat s'inhibirà en el jutjat de violència sobre la dona, que seguirà amb la instrucció de la causa. Segons ha informat el TSJC, no consten antecedents ni altres denúncies entre la parella.

La jove va patir contusions i una mossegada al dit i per aquest motiu se la va traslladar al CAP de Prat de la Riba. El detingut és un home d'origen uruguaià domiciliat fora de Lleida i a l'interior del seu vehicle portava un parell de gossos, un d'ells de raça perillosa, que també van ser intervinguts per la policia.


Comentaris

envia el comentari