Catalunya Diari

Deixen en llibertat la mare del nadó que hauria rebut maltractaments a Lleida

El pare té antecedents i un judici pendent per suposada violència domèstica

Moment en què dos vehicles dels Mossos traslladen els pares del nadó
Moment en què dos vehicles dels Mossos traslladen els pares del nadó | LleidaDiari.cat

El jutjat d'Instrucció número 1 de Lleida ha dictat l'excarceració de la mare que va ser detinguda, juntament amb la seva parella, per maltractar el seu nadó de només 20 dies. Segons han avançat Segre i Mañana i ha pogut confirmar l'ACN de fonts judicials, se sospita que els maltractaments que hauria rebut la criatura només són responsabilitat del pare.

El nen està hospitalitzat a la Vall d'Hebron des del 14 d'agost i continua en estat molt greu a l'UCI, en coma induït i amb importants lesions neurològiques a més de fractura de clavícula i hematomes. La parella, de 39 i 33 anys va ser detinguda el 21 d'agost a Barcelona per les sospites que el nen hauria patit maltractaments. Davant la jutge l'home i la dona van mantenir la seva innocència però van donar versions contradictòries.

La petició de la Fiscalia

Segons han informat des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el 28 d'agost es va celebrar una nova compareixença respecte de la investigada. En aquesta compareixença el Ministeri Fiscal va sol·licitar que es modifiqués la seva situació personal i va demanar la llibertat.

La DGAIA, tot i que va mostrar recel envers la petició de la fiscalia, no es va oposar. Davant la situació, el magistrat que es trobava de guàrdia el dia de la compareixença va acordar doncs, la llibertat provisional amb mesures cautelars de presentacions quinzenals en el jutjat i prohibició de sortida del territori. La custòdia del nadó segueix en mans de la DGAIA però aquesta autoritza les visites de la mare al nadó dins els límits que marqui el centre hospitalari.

El pare té antecedents

Cal recordar que la parella va portar primer el nadó a l'Hospital Arnau de Vilanova el 13 d'agost però en veure el seu estat, els metges van decidir traslladar-lo a la Vall d'Hebron. Aleshores es van activar els protocols per suposats maltractaments i una vegada van ser detinguts els pares la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) es va fer càrrec de la tutela del menor. El pare té antecedents i un judici pendent per suposada violència domèstica.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari