Catalunya Diari

Demanen 13 anys i mig a un veí de la Seu acusat de violar la seva dona

Segons la fiscalia, l'home obligava la dona a mantenir relacions sexuals amb ell perquè deia que era la seva «esclava»

L'Audiència de Lleida jutjarà aquest dimecres 9 de gener un veí de la Seu d'Urgell, de 44 anys i nacionalitat portuguesa, acusat de maltractar i violar durant quatre anys la seva parella sentimental, amb qui mantenia una relació des de feia vint anys i amb qui tenia dos fills en comú. Segons la fiscalia, la relació de la parella es va anar deteriorant a causa de la gelosia i de l'addicció a l'alcohol de l'acusat i tot i que la dona es negava, l'home l'obligava per la força a mantenir relacions sexuals amb ell perquè deia que era la seva «esclava».

La fiscalia demana que se li imposin tretze anys i mig de presó. La fiscalia sol·licita que s'imposin a l'acusat dos anys i mig de presó per un delicte de violència habitual, un any de presó per un delicte continuat de maltractament i deu anys de presó per un delicte continuat d'agressió sexual amb l'agreujant de parentesc. També demana que se li prohibeixi acostar-se o comunicar-se amb la víctima durant vuit anys posteriors a la condemna i que indemnitzi la dona amb 15.000 euros per les lesions i el dany moral patit.

L'acusat feia dormir la dona a terra

Segons el ministeri públic, entre finals de 2012 i el març de 2016, l'acusat va incrementar la seva conducta intimidatòria i agressiva cap a la seva dona. La cridava, insultava i amenaçava de manera freqüent i també l'agredia físicament gairebé cada dia. Molts cops, recull la qualificació fiscal, quan anaven a dormir, l'acusat donava puntades de peu a la dona fins a tirar-la del llit i ella havia de dormir a terra. En una ocasió, recull l'escrit del ministeri públic, l'acusat va agredir la dona davant el seu fill de 12 anys i en una altra va colpejar el fill gran, també menor d'edat. La dona, recull l'escrit, mai va anar al metge per ser atesa de les lesions per por que l'acusat augmentés la seva conducta agressiva i intimidatòria. L'acusat fins i tot li va prohibir anar a un curs d'auxiliar d'infermeria perquè segons ell, la dona s'anava al llit amb els professors.

Els últims anys, segons va denunciar la dona, l'acusat també l'obligava a fer-li fel·lacions tot i que ella es negava i a mantenir relacions sexuals amb ella quan dormia, i si es despertava, l'obligava a seguir. També la forçava a mantenir relacions anals i quan ella s'hi oposava, l'home li deia que «havia d'aguantar els seus desitjos sexuals perquè era la seva esclava». La dona finalment va denunciar els fets el 21 de març de 2016. Va ser atesa mèdicament i se li va diagnosticar un estat ansiós-depressiu i està rebent tractament farmacològic i psicològic.

Un altre detingut per l'agressió sexual múltiple a la Seu

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns al vespre a la Seu d'Urgell un jove de 21 anys, de nacionalitat andorrana i resident a Andorra, per la seva presumpta participació en l'agressió sexual múltiple a una jove de 19 anys de la Seu el 24 de desembre a la nit a l'espai d'oci nocturn La Murga de la capital alturgellenca. Es tracta de la segona detenció que efectua la policia en relació amb els fets després d'haver arrestat el 28 de desembre un altre jove, de 19 anys, que va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat d'instrucció número 1 de la Seu. La víctima va denunciar als Mossos que hauria patit tocaments al lavabo de dones del local per part de sis nois. La policia manté la investigació oberta a l'espera de poder efectuar noves detencions.


Comentaris

envia el comentari