Catalunya Diari

Demanen 14 anys de presó per a l'acusat de matar la seva mare a Bellvís

La fiscalia considera el jove responsable dels delictes d'homicidi i de temptativa d'homicidi

El cotxe de Mossos que duia l'acusat de matar la seva mare divendres a Bellvís
El cotxe de Mossos que duia l'acusat de matar la seva mare divendres a Bellvís | LleidaDiari.cat

La fiscalia sol·licita catorze anys de presó per al jove acusat de matar la seva mare amb un ganivet «de grans dimensions» i de ferir el seu germà durant una discussió, el 7 d'abril del 2017, a la casa on vivia la família a Bellvís (Pla d'Urgell). Segons el ministeri fiscal, en el moment dels fets l'acusat, M. N. S., que aleshores tenia 22 anys, patia esquizofrènia paranoide subcrònica, amb trastorn i dependència per l'ús d'alcohol i cànnabis. La fiscalia el considera autor dels delictes d'homicidi i de temptativa d'homicidi, per als quals li demana vuit i sis anys de presó. El jove es troba en presó provisional des de la seva detenció. Encara no hi ha data de judici, tot i que podria ser cap al març de 2019.

La fiscalia considera M. N. S. autor dels delictes d'homicidi i de temptativa d'homicidi per als quals li demana vuit i sis anys de presó, respectivament, amb les circumstàncies agreujants de parentesc i de superioritat respecte a les víctimes, per l'ús d'una arma, i l'eximent incompleta d'alienació mental. A més, el ministeri fiscal sol·licita cinc anys de llibertat vigilada per a l'acusat, un cop finalitzi la pena de presó que li sigui imposada, i la privació del dret a tenir o portar qualsevol arma durant un període de deu anys. A la vegada, la fiscalia demana que l'acusat no es pugui acostar a menys de 250 metres ni comunicar-se durant deu anys amb el seu germà, més enllà de la pena de presó que hagi de complir.

Els fets van tenir lloc a la casa familiar

D'altra banda, el ministeri fiscal sol·licita que l'acusat indemnitzi, amb la quantitat que estableixi la sala, el seu germà i el seu pare per haver matat la seva mare, i en el cas del germà, també per les ferides patides com a conseqüència de l'agressió i de les quals està pendent de sotmetre's a una intervenció quirúrgica. Els fets van tenir lloc el 7 d'abril del 2017 quan l'acusat es trobava al domicili familiar juntament amb la seva mare i el seu germà. Cap a les vuit del vespre, el germà de l'acusat es va adonar que li faltaven 5 euros a la cartera li va dir a la seva mare que sospitava de l'acusat. La mare va anar a recriminar a l'acusat els fets i es va iniciar una discussió al menjador entre mare i fill durant la qual M. N. S. li va clavar diverses ganivetades, dues a la regió cervical i una a l'espatlla dreta, que minuts més tard, a causa de l'hemorràgia, van provocar la mort de la dona, de 49 anys. La víctima també presentava diverses ferides a les mans que s'hauria fet mentre intentava defensar-se de l'atac.

Segons l'escrit del ministeri públic, el germà del presumpte autor dels fets va acudir llavors al menjador en sentir els crits d'auxili de la seva mare i en arribar va trobar la dona a terra envoltada de sang. Aleshores es va dirigir cap a l'acusat per intentar prendre-li el ganivet i es va iniciar una baralla entre els dos. L'acusat va apunyalar també el seu germà amb la intenció d'acabar amb la seva vida, sense aconseguir-ho, tot i que li va provocar ferides a les mans, la cara i a l'espatlla. Segons recull l'escrit de la fiscalia, durant l'atac al seu germà, l'acusat va pronunciar expressions com ara «estic boig, no puc parar!», tot i que finalment el germà ferit va poder raonar amb ell i va aconseguir que deposés la seva actitud agressiva i intentés auxiliar la seva mare trucant a 112, malgrat que la dona ja era morta.

La fiscalia sosté que, en el moment dels fets, M. N. S. patia «esquizofrènia paranoide subcrònica, amb trastorn i dependència per l'ús d'alcohol i cànnabis, agreujada per un mal compliment terapèutic i un consum important de substàncies tòxiques», la qual cosa col·loca l'acusat en una situació de contacte deficient amb la realitat per la qual «existia una greu alteració de la seva capacitat d'entendre i obrar conforme a la seva voluntat».


Comentaris

envia el comentari