Catalunya Diari

Atenció famílies: Demanen precaució després d'ofegaments d'infants a piscines

Recorden que els més petits han de tenir vigilància continua i aconsellen posar tanques de seguretat en piscines privades

Quatre nens d'entre 18 mesos i 7 anys han resultat ferits greus o crítics per ofegaments en piscines des de l'inici de la temporada, el 15 de juny. Davant de les xifres, Protecció Civil ha demanat la màxima precaució i vigilància continua als més petits. «Un descuit de 30 segons pot ser un nen ofegat», ha dit la cap de guàrdia de Protecció Civil, Montse Font, en declaracions a l'ACN.

Font ha recordat que les piscines han d'estar preferiblement encerclades amb tanques protectores per evitar que els nens hi puguin accedir pel seu compte i sempre vigilants per un adult. I és que Font ha insistit que els nens es poden ofegar «fins i tot en un pam d'aigua». Enguany s'han produït també dos ofegaments mortals, un home de 71 anys i una dona de 80.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El 17 de juny es va produir el primer ofegament greu a Freginals. Es tracta d'un nen de set anys que es va ofegar en una piscina particular. Dimarts passat va ser un nen de tres anys en un càmping de Torroella de Montgrí i un altre de 18 mesos en una piscina particular de Riudarenes. Aquest dimecres va tenir lloc el quart ofegament greu en un nen de tres anys a la piscina municipal d'Amposta.

Imatge d'una piscina
Demanen màxima precaució després que 4 nens hagin resultat ferits greus per ofegaments es piscines | LleidaDiari.cat

Vigilats de prop

Font ha recordat que els nens han d'estar vigilats de prop: «A una distància com si li volguessis fer una abraçada». Ha afegit que s'ha de tenir també molta cura en piscines on hi ha molta gent. Les xifres indiquen que cada any es donen fins a una vintenta d'ofegaments greus no mortals i la meitat són en menors d'edat. Font ha fet una crida a intentar reduir aquestes xifres i per això ha demanat la màxima conscienciació.

Protecció Civil ha recordat també que s'han de respectar sempre les indicacions dels socorristes, ensenyar a nedar els més petits al més aviat possible, fer ús de dispositius que els permetin surar si no saben nedar i evitar que els nens juguin a donar-se empentes a la vora de la piscina, entre d'altres.

8 ofegaments mortals i 12 de greus el 2021

L'any passat la temporada es va saldar amb 8 ofegaments mortals en piscines i 12 no mortals però greus. D'entre aquests últims, gairebé la meitat van ser nens menors de vuit anys. El 2020 es van registrar set ofegaments mortals, entre ells tres menors, i 16 no mortals, dels quals 10 eren infants.


Comentaris

envia el comentari