Catalunya Diari

Demanen presó per abusar d'una noia amb intel·ligència límit a Lleida

Els fets van passar el maig de 2017 a casa d'un altre noi, menor d'edat, que ja va ser condemnat pels fets

L'Audiència de Lleida jutjarà aquest dijous 10 de gener dos nois acusats d'abusar sexualment d'una noia amb intel·ligència límit. Els fets van passar el 22 de maig de 2017 a casa d'un altre noi, menor d'edat, a Lleida. Aquest ja va ser jutjat i condemnat l'1 de desembre per aquests fets pel jutjat de menors de Lleida.

Pels altres dos acusats, de nacionalitat espanyola, que en el moment dels fets tenien 18 i 26 anys, la fiscalia demana set anys de presó per un delicte d'abús sexual. El ministeri públic també sol·licita que se'ls prohibeixi acostar-se o comunicar-se amb la víctima durant cinc anys i que la indemnitzin amb 6.000 euros per danys morals.

Altres casos d'abusos a menors a Lleida

L'acusat d'haver abusat sexualment d'una nena de 14 anys a Lleida va acceptar al desembre cinc anys de presó. Les parts van arribar a aquest acord després que l'home, que en el moment dels fets tenia 38 anys, reconegués els fets i per tant se li apliquessin els atenuants de confessió i també de reparació del dany, ja que va indemnitzar la menor amb 3.000 euros pels danys morals patits. Segons ha quedat provat, F. M. G., nascut a Bolívia, va mantenir relacions sexuals amb la nena, tot i saber la seva edat, en almenys tres ocasions, entre el setembre de 2017 i el gener de 2018. L'home està en presó provisional des del 14 de gener de 2018.

La fiscalia sol·licita que, un cop surti de la presó, se li imposin set anys de llibertat vigilada i que se li prohibeixi comunicar-se o apropar-se a la menor a menys de 200 metres durant deu anys.El judici havia de tenir lloc a l'Audiència de Lleida el dijous 13 de desembre, però les parts han arribat a un acord per condemnar l'acusat a cinc anys de presó per un delicte continuat d'abusos sexuals. Segons s'ha considerat provat, l'acusat es va guanyar la confiança de la víctima, a qui va conèixer a casa d'una cosina, a través de trucades i missatges i el transcurs de trobades que va tenir amb ella. Fins en almenys tres ocasions, l'acusat li hauria proposat a la nena mantenir relacions sexuals, a la qual cosa ella hauria accedit. La primera d'elles hauria passat el setembre de 2017, dins el seu cotxe, en un descampat de Lleida. L'última, el gener de 2018, al llit de la nena.


Comentaris

envia el comentari