Catalunya Diari

Descobert a Lleida el líder d'un grup de traficants de droga

El judici pel cas es farà el 22 i 23 de juny a l'Audiència de Lleida pels delictes contra la salut pública i grup criminal

La fiscalia demana penes d'entre 4 anys i 9 mesos i 7 anys i mig de presó per a nou persones acusades de traficar amb drogues a Lleida, el Vendrell i Osca. La policia espanyola va desarticular aquest grup criminal entre el febrer i l'octubre de 2020. Es van fer detencions i entrades i registres en pisos de Montsó, Lleida, el Vendrell i Valls.

Els agents van comissar més de quatre quilos de diferents tipus de drogues, entre les quals hi havia cocaïna, heroïna, haixix, cristall i cocaïna rosa. El judici es farà a l'Audiència de Lleida el 22 i 23 de juny. Les nou persones, vuit homes i una dona, són de nacionalitat marroquina i estan acusades d'un delicte contra la salut pública i de pertinença a grup criminal.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La fiscalia demana les penes més altes, de 7 anys i mig de presó, per a un veí de Lleida, al que considera líder del grup, i per a un veí del Vendrell a qui acusa de proporcionar grans quantitats de droga al primer. Entre els encausats també hi ha una dona, parella del veí de Lleida, que, segons el ministeri públic, l'acompanyava a buscar la droga a Valls i li feia d'intèrpret. Per a ella sol·licita 4 anys i 9 mesos de presó.

Imatge d'una operació policial
Demanen fins a 7 anys i mig de presó per a nou persones acusades de traficar amb drogues a Lleida, el Vendrell i Osca | LleidaDiari.cat

Els altres acusats 

Els altres acusats són tres veïns del Vendrell que treballaven per al primer, un veí de Valls a qui el líder del grup comprava droga i dos veïns de Montsó que s'encarregaven de vigilar un pis d'aquest municipi propietat del líder del grup destinat a l'emmagatzematge i distribució de la droga i des del qual també es traficava.

La investigació es va iniciar al febrer de 2020. Arran d'un operatiu contra el tràfic de drogues a la demarcació de Lleida, els investigadors van tenir constància que aquells estupefaents intervinguts podien tenir origen en una trama coordinada des del Vendrell. A mesura que avançava la investigació, la policia espanyola va detectar que alguns integrants del grup, situats a la capital del Baix Penedès, feien compres de locals comercials amb els beneficis obtinguts de la droga venuda. L'objectiu era crear una xarxa de locals de restauració per camuflar la seva activitat delictiva.

Amb aquests indicis van procedir a fer els escorcolls, la majoria dels quals van ser el 28 d'octubre, amb desenes d'agents desplegats al Vendrell. A banda de la droga, els agents van intervenir més de 45.000 euros en efectiu, balances de precisió, envasadores i estris de manipulació de droga, així com tres vehicles i una motocicleta. A més de les penes de presó, la fiscalia demana que se'ls imposin multes per a cadascun d'ells d'entre 10.000 i 90.000 euros.


Comentaris

envia el comentari