Catalunya Diari

Demanen vuit anys de presó per a tres acusats d'estafar més de 200.000 euros a un empresari de Balaguer

El denunciant els va contractar per millorar la seva situació financera però els encausats van crear una societat des d'on es van anar transferint diners

L'Audiència de Lleida jutjarà aquest dijous 21 de juny tres persones acusades d'estafar 219.000 euros al propietari d'una empresa de transports de Balaguer, entre els anys 2012 i 2015. Segons el ministeri públic, el denunciant els va contractar per millorar la seva situació financera però els encausats, lluny de millorar la situació de l'empresa, aquesta va deixar de pagar els deutes amb Hisenda i la Seguretat Social.

A més, recull l'escrit fiscal, no es va realitzar una autèntica reestructuració empresarial, sinó que els acusats, amb l'ànim d'enriquir-se il·lícitament, van fer transferències i reintegraments injustificats, des d'una societat creada pels acusats i l'empresa de transports -de la qual ara ja eren socis majoritaris- a la societat, per a despeses particulars i alienes a l'empresa. 

La fiscalia sol·licita que s'imposi a cadascun d'ells vuit anys de presó per un delicte continuat d'estafa i un delicte continuat d'apropiació indeguda, o alternativament, un delicte d'administració deslleial. Segons la fiscalia, dos dels acusats, en representació d'una societat, van fer amb el perjudicat, que representava a una empresa de transports, un contracte de confidencialitat, amb la finalitat que, a canvi de diners, pogués millorar la situació financera de l'empresa.

Per això es va crear una altra societat, i es va nomenar administrador al tercer acusat, a fi de desviar a aquesta nova empresa, tota la facturació de l'empresa de transports del perjudicat, de la qual es va fer una ampliació de capital mitjançant la sessió d'uns terrenys d'una empresa de venda de finques, de la qual eren socis dos dels acusats, passant a ser dita empresa sòcia majoritària de l'empresa de transports. A més de les penes de presó, la fiscalia sol·licita que s'imposi a cada acusat una multa de 7.200 euros i que indemnitzin entre tots a l'afectat amb l'import presumptament estafat i que supera els 200.000 euros.


Comentaris

envia el comentari