Catalunya Diari

La demarcació de Lleida es prepara per a viure una revetlla de Sant Joan segura i plena d'activitats

L’Ajuntament de Lleida ha tornat a activar un plànol interactiu que mostra la ubicació de les fogueres a la ciutat

Foguera de Sant Joan
Foguera de Sant Joan | cedida

L’Ajuntament de Lleida ha tornat a activar un plànol interactiu que mostra la ubicació de les fogueres per a la celebració de la nit de Sant Joan a la ciutat, aquest dissabte. El mapa es pot consultar al web de Paeria (hi ha un banner específic), on també hi ha els establiments autoritzats de venda de petards i consells per gaudir de la revetlla amb seguretat.

En aquest espai web es pot sol·licitar on-line l’autorització per instal·lar i encendre fogueres. Els serveis de Protecció Civil inspeccionaran la situació de la foguera abans d'encendre-la per si calgués modificar-la o retirar algun material perillós.

Sant Joan a altres localitats lleidatanes

Per la seva part, les Borges Blanques celebrarà la tradicional Revetlla de Sant Joan a la Placeta del Terrall, aquest pròxim dissabte, 23 de juny, amb disco infantil i berenar per la tarda; l'arribada motera de la flama del Canigó al vespre, que anirà seguida de la lectura del manifest i de l'encesa del foc de Sant Joan; i que finalitzarà amb el ball de la nit més curta de l'any. Així, la revetlla organitzada per l'Ajuntament amb la col·laboració de la Comissió de Festes, està previst que comenci a les 19.00 hores amb la disco infantil «Balla-la», on tots els nens i nenes assistents podran berenar. Seguidament, a la mateixa Placeta i a les 21.00 hores, està prevista l'arribada de la Flama del Canigó amb el grup de motards Fot-li Gastooo, la posterior encesa del Foc de Sant Joan i la lectura del Manifest de la diada dels Països Catalans. Finalment, a partir de les 23.00 hores, arribarà l'hora del ball de nit amb el grup Galatea, on s'oferirà coca de Sant Joan i mistela a tots els assistents que vulguin seguir la vetllada per celebrar l'arribada del solstici d'estiu.

D'altra banda, en motiu de la revetlla de Sant Joan, Agramunt ha preparat un seguit d’activitats per celebrar la nit més curta de l’any. Dissabte, 23 de juny, a les 20.00 hores del vespre arribarà la Flama del Canigó a la plaça de l'Església. Enguany els encarregats de fer arribar la flama a casa nostra seran el Club Ciclista d’Agramunt i el Club d'atletisme Escatxics. A la plaça s'encendrà el peveter i es farà la lectura del manifest d'aquest any. A continuació, es farà una cercavila pel casc antic de la vila amb els tabalers de l'Espetec i la colla de capgrossos.

Tàrrega també espera viure amb força aquest Sant Joan i, per això, ampliarà enguany amb més activitats festives. Agenta (Agrupació d’Entitats de Tàrrega) i la Regidoria de Cultura ja tenen a punt un extens programa per a donar la benvinguda oficial al Solstici d’Estiu. Com a novetat, al tradicional concert a Can Colapi (aquesta vegada a càrrec de Xiroi i Raggatunning) se sumarà un sopar nostàlgic amenitzat amb cançons que sonaren a la desapareguda discoteca targarina Candy’s, que va marcar tota una generació. L’escenari del “guateque” (tal i com l’han batejat) serà el Càmping Municipal, espai que per primera vegada acollirà un acte de Sant Joan.

A partir de les 23.00 hores s'encendrà la ja tradicional foguera de Sant Joan a la plaça Fondandana, i al punt de la mitjanit es donarà inici a la plaça de l’Església del correfoc de Sant Joan amb els Diables l'Espetec. Quan s'acabi el correfoc, al pavelló firal concert amb el grup de versions Deskontrol Versions i els dj Jordi Balagué.

Finalment, una expedició d’una vintena de membres de l’Associació Atlètica Xafatolls de Mollerussa han sortit aquest migdia cap al Canigó amb l’objectiu d’anar a buscar la flama que encendrà les fogueres de la nit de Sant Joan, tal i com marca la tradició. Els atletes i el regidor d’Esports, Bernat Díaz, el qual acompanya l’expedició, han estat acomiadats per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

Els expedicionaris tenen previst arribar al refugi que hi ha als peus del Canigó per pujar després a peu fins el cim on a les 12.00 hores de la nit s’encendrà la foguera que simbòlicament ha d’alimentar les flames de la resta de fogueres dels Països Catalans. Una cop recollida la flama, els atletes baixaran els catorze quilòmetres de pista que separa el cim del Canigó i recorreran més de 245 quilòmetres de carretera fent relleus fins arribar a Mollerussa on es repartirà la flama per la resta de pobles de la comarca. L’arribada dels corredors és prevista per un quart de nou del vespre de demà a la plaça de l’Orfeó Renaixença, ja que la plaça de l’Ajuntament, escenari tradicional, està en obres.

Ja veus, que siguis on siguis aquesta revetlla no et faltaran plans! I petards, ja en tens? Recorda que a Ramonina Pirotècnica pots aconseguir tots els que vulguis!.


Comentaris

envia el comentari