Catalunya Diari

Denuncia les condicions en què els mossos han hagut de fer controls al Segrià

Assegura que agents han patit marejos, deshidratació i cremades a la pell per la calor i les hores d'exposició al sol

Pla mitjà on es pot veure un control dels mossos pel confinament del Segrià a l'accés a l'A-2 a Soses
USPAC denuncia les condicions en què els mossos han hagut de fer controls pel confinament del Segrià | LleidaDiari.cat

El sindicat USPAC dels Mossos d'Esquadra ha denunciat davant la Inspecció de Treball les condicions en què els agents d'aquest cos han hagut de dur a terme els controls de mobilitat en carreteres arran del confinament decretat dissabte a la comarca del Segrià.

El sindicat explica que les elevades temperatures, amb màximes de fins a 37 graus, l'exposició continuada al sol durant més de sis hores «sense cap mena de protecció», la manca de tendals protectors en alguns punts, així com el fet d'haver de dur el pantaló llarg, camisa i la protecció antibales, disposar d'una «mísera» ampolla d'aigua i d'un entrepà durant el servei i la manca de relleus han provocat «marejos, deshidratació i cremades a la pell» en alguns dels mossos.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Unes condicions laborals «lamentables i vergonyoses»

USPAC recorda que el Govern va anunciar dissabte al matí el confinament perimetral del Segrià per motius sanitaris en el marc del Pla ORIS del Procicat. Segons el sindicat policial, el Departament d'Interior va comunicar que més de 200 agents dels Mossos d'Esquadra s'encarregarien de dur a terme els controls per tal de no deixar entrar ni sortir als ciutadans de la comarca i que era previsible que hi hagués canvis en la planificació horària.

Des d'USPAC consideren «lamentables i vergonyoses» les condicions laborals en què els agents han hagut de dur a terme aquests controls amb els materials i provisions de què disposaven tenint en compte les elevades temperatures del Segrià i el temps d'exposició al sol. Segons el sindicat, aquest fet es va traduir en «mossos marejats, deshidratats, amb cremades a la pell i amb molts números de sofrir lesions importants». USPAC que ha presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball reclama que els agents que han de dur tasques al carrer ho facin amb totes les garanties necessàries.


Comentaris

envia el comentari