Catalunya Diari

Denunciat un home al Pallars per pescar sense permís 3 truites autòctones

Els Agents Rurals el van enxampar durant un servei d'antifurtivisme de pesca a la Noguera Pallaresa, en zones properes a càmpings

Imatge dels agents rurals en el moment de la denúncia
Imatge dels agents rurals en el moment de la denúncia | @agentsruralscat

Els Agents Rurals han denunciat aquest dilluns una persona per pescar amb esquer no autoritzar al Pallars Sobirà. Concretament, els Agents Rurals van denunciar el furtiu que pescava en un tram de pesca sense mort i reserca genètica durant un servei d'antifurtivisme de pesca a la Noguera Pallaresa, en zones properes a càmpings. Segons han informat els Agents Rurals a través de les xarxes socials, en el moment de intercepció, el denunciat portava sacrificades tres truites autòctones. En aquest sentit, els Agents Rurals han informat que aquest tipus de sancions poden superar fins els 600 euros. Paral·lelament, el passat mes de març, els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Policia Local d'Alcarràs, van detenir dos homes de 31 i 35 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de Lleida, com a presumptes autors d'un delicte contra la flora i la fauna. Pels mateixos fets també es va denunciar penalment tres homes, d’entre 27 i 55 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de Lleida.

Un altre cas de pesca il·legal a Lleida

La investigació es va iniciar la matinada del dimecres 7 de març, durant un patrullatge preventiu de la Policia Local d'Alcarràs per un polígon de la població. El agents van observar una furgoneta aturada que, en adonar-se de la presència policial, va intentar fugir. Després d’un breu seguiment, van aconseguir aturar-la quan s'incorporava a la carretera N-IIa i van identificar els dos ocupants. A l'interior del vehicle van localitzar cinc sacs grans carregats de xarxes i peixos, una barca inflable amb els seus rems i dos vestits de pesca impermeables. Davant el fet que es podrien trobar davant un possible delicte, a banda d'infracció de la Llei de pesca, van identificar les dues persones i van comissar tota la càrrega per estudiar el seu contingut, la quantitat de peixos capturats, la possible presència d'espècies protegides i les eines emprades per pescar-los. L'endemà van comunicar els fets a la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Ponent, qui es va fer càrrec de revisar el material intervingut. Es va comprovar que havien utilitzat cinc xarxes de 20x5 metres amb un llum de 8x8 centímetres.

Imatge de les truites
Imatge de les truites | @agentsruralscat

 

En aquestes havien quedat atrapades 103 carpes (Cyprinus carpio) d'uns 50 centímetres de llargada mitjana i dos silurs (Silurus glanis) d'uns 75 centímetres, sumant un total de 500 quilograms de peix. La matinada del divendres 9 de març, la Policia Local d'Alcarràs va interceptar novament una altra furgoneta, ocupada per cinc homes, carregada d'estris de pesca i peixos. En aquest cas va ser aturada al camí del Riu i dins el vehicle duien dues barques de pesca desinflades, dos salabres grans, dos ganxos metàl·lics, dues bateries amb vuiy metres de cablejat elèctric i dos sacs plens de peixos. En aquest cas els haurien pescat amb el mètode il·legal de la pesca elèctrica. Entre les persones identificades, tots veïns de Lleida, d'edats compreses entre els 27 i 55 anys d'edat i nacionalitat romanesa, hi havia novament els dos identificats anteriorment. Novament l'URMA va inspeccionar la càrrega i va comprovar que duien 25 carpes de 75 centímetres de llargada i catorze silurs de 150 centímetres, sumant un total de 400 quilograms. 


Comentaris

envia el comentari