Catalunya Diari

Denunciat un pagès per causar danys a un jaciment arqueològic a Juneda

Els Agents Rurals van inspeccionar la zona conjuntament amb tècnics de Cultura per determinar possibles sancions administratives

Els Agents Rurals han denunciat un pagès per causar danys a un jaciment arqueològic situat a la Vall de l'Aranyó, a Juneda, quan estava fent una rompuda de terrenys per convertir una zona de vegetació forestal en terra agrícola. Els Agents Rurals van informar aquest diumenge de l'actuació duta a terme a través de les xarxes socials i van explicar que es van desplaçar al lloc amb tècnics dels serveis territorials de Cultura. Ara caldrà determinar la importància de les destrosses a aquest jaciment per aplicar possibles sancions administratives al pagès. El jaciment correspondria a les èpoques ibera i romana i està catalogat per Patrimoni de la Generalitat tot i que no s'han dut a terme intervencions per excavar-lo. 

Imatge del jaciment | Agents Rurals

Els Agents Rurals van sorprendre l'home fent el moviment de terres i tot i advertir-lo en una primera ocasió hi va tornar una altra vegada i per això es va decidir denunciar-lo per la infracció. Fa quinze dies, l'entitat ecologista Ipcena ja va denunciar davant Cultura danys també en aquest jaciment. L'entitat el va vincular també a accions de rompuda i va acusar directament la firma General d'Olis de les Borges Blanques. En la mateixa denuncia hi van afegir l'abocament de 100.000 litres d'olis residuals en una zona propera.

Imatge d'un agent en el lloc dels fets | Agents Rurals

 

 Comentaris

envia el comentari