Catalunya Diari

Denunciat per transportar peix i carn congelat sense refrigerar a Lleida

El termòstat marcava una temperatura de cinc graus positius, quan la temperatura adient havia de ser de divuit graus negatius

sardines-dop-peix-blau-de-tarragona
Imatge d'arxiu | Viquipèdia

Una patrulla de la Guàrdia Urbana va aturar aquest dimarts a les 16.45 hores de la tarda un vehicle tipus camió caixa al carrer Boters de Lleida amb motiu de fer un control de documentació. Els agents van comprovar que aquest vehicle transportava caixes de peix i carn congelats per consum humà des de Barcelona i que portava el sistema de fred apagat. 

En posar-lo en marxa, a requeriment dels agents, el termòstat marcava una temperatura de cinc graus positius, quan la temperatura adient havia de ser de divuit graus negatius. Davant aquesta infracció de transports, els agents van fer la denúncia corresponent per transportar una càrrega de productes congelats per consum humà amb el dispositiu de fred aturat.

D'altra banda, també aquest dimarts a les 12.50 hores del migdia, una patrulla va observar a l'avinguda de Sant Ruf de lleida un jove que oferia a unes persones uns calçotets, en pacs de tres peces, de marques conegudes. Els agents van identificar aquest jove, de 26 anys, nascut a el Senegal i veí de Lleida, i van comprovar que portava un total de 39 calçotets, amb les seves capses, de dues marques conegudes, de les quals no tenia cap factura ni donava raó de la seva procedència. Els agents van denunciar aquest jove per realitzar venda ambulant sense autorització i van comissar els calçotets davant la seva dubtosa procedència.

Denunciat a Lleida per transportar carn al terra d'una furgoneta bruta

A principis del mes de març una patrulla de la Guàrdia Urbana va observar una furgoneta aturada a l'avinguda del Segre de Lleida i com un individu descarregava una peça de carn de corder del mateix i la portava a un establiment pròxim. Els agents van comprovar que a l'interior de la furgoneta hi havia dos peces més de la mateixa carn, d'uns quinze quilos cada una, que estaven al terra de la furgoneta sense cap protecció, el qual es trobava brut.

Els agents van identificar el conductor, de 48 anys, i van comprovar que la furgoneta, tot i que era un vehicle isoterm, no tenia cap sistema de refrigeració. Davant els fets, els agents van denunciar aquest conductor per transportar carn de forma insalubre, sense cap sistema de refrigeració i amb l'interior brut. Les dues peces de carn de la furgoneta i també la que ja havien descarregat van quedar en dipòsit i custodia a l'establiment, en un frigorífic, per la seva posterior destrucció segons les indicacions de la veterinària municipal.


Comentaris

envia el comentari