Catalunya Diari

Denuncien cinc persones a Lleida per no portar mascareta

Durant el dispositiu, la policia ha detingut un home per incomplir una ordre judicial de no apropar-se a un domicili

Primer pla d'una mà sostenint diverses mascaretes a l'estació d'autobusos de Tarragona, a punt per repartir-les el 14 d'abril del 2020
Hi ha tres casos oberts, un d'ells per abocar a l'aire lliure mascaretes i material sanitari utilitzat | ACN

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida han dut a terme aquest dimecres al matí una actuació conjunta al Centre Històric de la ciutat per detectar possibles infraccions relacionades amb les restriccions per la Covid-19 i amb la venda ambulant al barri. Durant el dispositiu, la policia ha identificat un total de 36 persones i n'ha denunciat cinc per no portar posada la mascareta.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Així mateix, els agents han detingut un veí de Lleida de 25 anys com a presumpte autor d'un delicte de trencament de condemna. La policia ha comprovat que li constaven tres ordres de no apropament a tres persones, el domicili de les quals era molt a prop del lloc on es trobava.
 
 

Aglomeració «permanent» de persones al barri

Cal recordar que a finals del mes d'octubre, l'Associació de Veïns Jaume I va alertar a través d'un comunicat de la concentració «permanent» de persones a la plaça del Dipòsit de Lleida, al barri del Centre Històric, sense respectar les normes de seguretat contra la Covid-19. Segons va denunciar l'entitat, moltes de les persones concentrades en aquest punt no portaven la mascareta posada correctament, no hi havia distanciament social i es formaven grups que portaven a les aglomeracions. I no sols això, també especificaven que s'hi venien «productes i serveis de dubtosa procedència».
 
 
La petició de l'Associació de Veïns Jaume I anava dirigida a la Paeria i al Govern de la Generalitat: demanaven a aquests dos organismes que es fes complir la Llei en aquesta zona del Centre Històric i lamentaven que l'activitat «descontrolada» provocava també que la via quedés plena de deixalles al finalitzar la jornada.
 
 
Segons explicava l'Associació de Veïns en el mateix escrit, les forces de seguretat no actuen en aquesta zona de forma suficient, no pas per negligència, sinó per «directrius polítiques febles i poc interessades a restituir l'ordre públic i la convivència al barri que viu en constant angoixa».

Comentaris

envia el comentari