Catalunya Diari

Denunciats dos camioners per fer avançaments temeraris a l'N-230

Els vehicles que avançaven els van gravar en vídeo i van posar en perill la resta d'usuaris de la via

Els Mossos d'Esquadra han denunciat dos camioners per fer avançaments incorrectes i posar en perill la resta de vehicles a l'N-230 a l'altura de Pont de Suert i a la boca sud del túnel de Vielha. Els fets van tenir lloc l'11 de gener i van ser captats per càmeres dels mateixos vehicles a qui van avançar. A més, es dóna la circumstància que els dos avançaments es van fer amb tan sols mitja hora de diferència, entre les dues i les tres de la tarda. 

Un dels camioners, el que va fer l'avançament al quilòmetre 125,5 a l'altura de Pont de Suert ha estat denunciat penalment per conducció temerària en avançar en doble línia continua i va estar a punt de xocar amb dos cotxes que venien en sentit contrari. L'altre camioner va fer un avançament a la boca sud del túnel de Vielha en direcció nord trepitjant una illeta que hi ha al mig de la calçada. Aquest ha rebut una denúncia administrativa per la seva conducció.

Altres casos d'avançaments perillosos a la demarcació de Lleida

El passat mes de maig les xarxes socials es van fer ressò en poques hores d'un vídeo que va publicar un veí de Lleida on es podia veure com un turisme avançava de forma imprudent un ciclista. Segons explicaven en la publicació, el ciclista estava duent a terme un entrenament a l'altura de Balaguer. Tal com es pot veure en les imatges, un cotxe avança a gran velocitat al ciclista i sense respectar la distància reglamentària 1,5 metres. Seguidament, s'incorpora a una altra via quan quedaven escassos metres per a introduir-se a la sortida. 

És just en aquell moment quan passa pel costat del ciclista que s'espanta i que decideix seguir-lo sense èxit. Per la seva part, els Mossos d'Esquadra van agrair en el seu moment la publicació del vídeo i van assegurar que van obrir una investigació per tal d'identifica l'infractor. Finalment, els Mossos van aconseguir identificar i detenir l'infractor que va posar en risc la vida del ciclista lleidatà. Aquest tipus d'infraccions són, lamentablement, una tònica constant a les carreteres. Per aquest motiu, des dels cossos de seguretat agraeixen i animen als viatgers d'altres turismes que es vegin afectats per avançaments perillosos a denunciar els fets i fer-los arribar les imatges que demostrin el succeït.


Comentaris

envia el comentari