Catalunya Diari

Un votant de l'1-O denuncia un agent de la Policia Nacional per haver-li arrencat un tros d'orella

Es tracta d'un home de 67 anys que era a l'Escola Prosperitat de Barcelona durant la jornada del referèndum

Imatge d'arxiu de les càrregues policials del passat 1-O a Catalunya.
Imatge d'arxiu de les càrregues policials del passat 1-O a Catalunya. | CatalunyaDiari.cat

Durant la jornada del referèndum del passat 1 d'octubre, un home de 67 anys va ser arrossegat per un agent de la Policia Nacional a l'exterior de l'Escola Prosperitat de Barcelona. Segons apunta el diari 'Ara', l'agent l'hauria agafat pel coll de la camisa i una orella, i l'hi hauria acabat arrencant una part d'aquesta, amb la qual cosa van haver de recosir-li amb quatre punts. 

Aquest és un dels dotze casos que el Centre de la Defensa dels Drets Humans Irídia ha portat al jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, el qual investiga les càrregues policials del passat 1-O. 

  

Plors i angoixa entre els votants

En la seva querella, l'home explica que era al pati de l'escola amb un centenar de persones més quan van arribar entre 7 i 8 furgonetes de la Policia Nacional, els quals van informar un noi que era al seu costat que estaven allà perquè «tenien una ordre judicial» i que «havien d'entrar», tal com relata el citat mitjà. 

A partir d'aquí, i segons la querella en qüestió, els policies «van començar a entrar violentament i van utilitzar la força de manera indiscriminada» contra els votants «sense cap indicació prèvia». A ell el van agafar pel coll de la camisa i l'orella dreta, el van fer caure a terra i el van «tirar a la calçada», fora de l'escola. 

Una dona el va ajudar a aixecar-se i li va dir «que tenia l'orella sagnant», inclou la querella, on es destaca que a les imatges enregistrades per un ciutadà sobre la presumpta agressió «es poden sentir els crits i plors d'angoixa» de les persones que hi havia a l'escola. 

  

Va poder fotografiar el número d'identificació de l'agent

D'altra banda, el denunciat va aconseguir fotografiar el número d'identificació que portava a l'esquena el policia que l'hauria lesionat. Una prova molt important, ja que alguns dels més de 200 casos que tenia damunt la taule el jutge s'han hagut d'arxivar en no disposar d'aquesta mena de proves. 

«Exigim que la policia col·labori en la investigació», va demanr l'advocat Andés García Berrio, el qual va explicar que de moment el cos no ha facilitat la identidicació dels polices implicats en les càrregues. En aquest sentit, l'advocada Anaïs Franquesa va afegir que «la Fiscalia també ha sigut zero proactiva», recordant que el ministeri públic «està obligat a protegir l'interès general». 

  


Comentaris

envia el comentari