Catalunya Diari

Denuncien un conductor al Parc de l'Alt Pirineu per circular camp a través

Aquesta pràctica és il·legal i es sanciona amb multes a partir de 300 euros

Imatge de l'actuació
Imatge de l'actuació | @agentsruralscat

Els Agents Rurals han denunciat aquest divendres un conductor per fer circular camp a través a la vall de Tor, al Pallars Sobirà. Segons han informat els Agents Rurals, aquesta pràctica és il·legal i es sanciona amb multes a partir de 300 euros. El lloc on hi havia el vehicle és dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu i dins la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars.

Cal recordar que també aquesta setmana els Agents Rurals també han dut a terme diverses actuacions a la demarcació de Lleida. Concretament, es va activar un servei de prevenció del furtivisme de pesca a la reserva genètica de truites a la Noguera Pallaresa. Arrel d'aquest, els Agents Rurals van denunciar un pescador per infringir la llei de pesca: sacrificar truites inferiors a la mida mínima i no haver marcat el dia al carnet de pescador riberenc. Davant la situació, els Agents Rurals van comissar la canya, el carret i tres truites. La sanció per aquestes infraccions ronden fins els 400 euros.

En aquest sentit, des del cos recorden l'obligatorietat de marcar la data al carnet en cas de ser pescador riberenc. Paral·lelament, gràcies a l'avís d'un ciutadà, els Agents Rurals van capturar dimecres una femella d'isard a la vall de Cabanes, a Alt Àneu. Segons van informar a través de les xarxes socials, tot apuntava a que la femella d'isard estigués malalta, per aquest motiu, la van traslladatr fins al Servei d'Ecopatologia de la Fauna Salvatge de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

A banda del salvament d'animals i de les infraccions a la natura, tant els Agents Rurals com els Bombers de la Generalitat, van treballar aquest dimecres en dos incendis al terme municipal d'Artesa de Segre, a la Noguera, possiblement causats per llamps. Concretament, a la població de Vernet van cremar uns 80 metres quadrats i a la de Seró 400. D'altra banda, també van haver de dur a terme tasques d'extinció en un tercer incendi no forestal ha afectat uns 5.400 metres quadrats a Vallbona de les Monges.


Comentaris

envia el comentari