Catalunya Diari

Denuncien la mort per electrocució de 2 àguiles en una línia elèctrica a la Granadella

Els ecologistes en responsabilitzen Endesa com a responsable de la instal·lació

Imatge d'una àguila marcenca apareguda morta a la Granadella
Ipcena denuncia la mort per electrocució de dues àguiles marcenques en una línia elèctrica a la Granadella | LleidaDiari.cat

Ipcena ha denunciat Endesa davant del Departament de Territori i Sostenibilitat com a responsable de la línia elèctrica de mitja tensió de 25.000v, que abasteix la població de la Granadella (Garrigues), on una torre elèctrica a la partida de Sort ha provocat, segons els ecologistes, la mort per electrocució de dues àguiles marcenques (Circaetus gallicus).

Un dels exemplars va morir aquest dimarts, mentre l'altra mort va tenir lloc el 9 de juliol després que l'àguila quedés enganxada als cables de la torre, fet que va provocar un incendi en els terrenys adjacents que va interrompre el subministrament elèctric a la Granadella. Ipcena també té constància d'electrocució de rapinyaires en torres elèctriques de la mateixa línia, més a l'est.

Moren centenars de peixos al riu Sallent

D'altra banda, els Agents Rurals investiguen un abocament de purins al terme de Coll de Nargó (Alt Urgell) que ha provocat la mort de centenars de peixos al riu Sallent. Les dejeccions ramaderes estan sotmeses a una estricta normativa, incomplir-la pot arribar a comportar conseqüències penals.


Comentaris

envia el comentari