Catalunya Diari

Busquen tres espeleòlogues catalanes en una cova de Cantàbria

Les tres dones no han sortit de la cova a l'hora prevista

S'ha iniciat un dispositiu d'exploració per tal de localitzar-les
S'ha iniciat un dispositiu d'exploració per tal de localitzar-les | Twitter (@SPCArredondo)

ACTUALITZACIÓ 15/07/2019 a les 10.00 hores

Dos equips del 112 formats per tres i quatre persones de Protecció Civil del Govern de Cantàbria, han iniciat aquesta matinada de diumenge el dispositiu de recerca de tres espeleòlogues catalanes que van endinsar a la cova de Cueto-Coventosa, a Arredondo, i no van sortir a l'hora prevista. El lloc base de l'operatiu s'ha establert a l'edifici de Protecció Civil del municipi.

Les tres dones d'entre 40 i 50 anys, residents a Catalunya, coneixen la tècnica i compten amb el material però aquesta era la primera vegada que realitzaven la ruta, segons ha informat el 112. S'esperava que estiguessin a l'interior de la cova entre 18 i 20 hores. Un company però va avisar a Emergències que les dones feia més de 30 hores que estaven a dins i no tenien notícies seves. 

Imatge arxiu cueva Coventosa
Es tracta de la cova vertical més profunda d'Europa   | Cedida

«Dins un període acceptable de retard»

L'equip d'Emergències assegura que es tarda més a realitzar el recorregut, del que marquen les guies d'experts en espeleologia, a causa de la dificultat tècnica i de la longitud que té la cova. És per això que han indicat que «estarien dins del període acceptable de retard».

La cova té dues entrades: Cueto i Coventosa. Una d'elles és més difícil, ja que només entrar s'ha de salvar un desnivell de 300 metres tot convertint-la en la cova vertical més profunda d'Europa, amb baixades de fins a 600 metres.

Tres persones han entrat per la boca de Cueto i quatre per la de Coventosa per tal de buscar-les a l'interior de la cova i sortir amb informació sobre si realment es tracta d'un retard i estan cansades o bé, si han pogut patir algun accident. Tots dos equips tenen previst completar el recorregut en 15 hores.

El primer equip, el qual havia entrat per Coventosa, la zona més curta, han sortit sense notícies del parador de les dues dones desaparegudes. En el seu recorregut han aprofitat per deixar preparat el material per facilitar un possible rescat, segons informa el mitjà càntabre 'El Diario Montañés'.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari