Catalunya Diari

Blanca Fernández Ochoa, vista en un centre comercial un dia després de desaparèixer

Hauria estat comprant el 24 d'agost a Pozuelo i l'endemà hauria deixat el cotxe a Cercedilla

Blanca
Fa deu dies que Blanca va desaparèixer, deixant el seu telèfon mòbil a casa  | CatalunyaDiari.cat

Novetats sobre la desaparició de Blanca Fernández Ochoa. Fonts policials confirmen que l'exmedallista va estar comprant en un centre comercial de Pozuelo (Madrid) el dia 24 d'agost, un dia després de la seva desaparició, fet que corroboren diversos testimonis. 'El Programa del Verano' de Telecinco ha confirmat en directe la informació sobre Blanca, que porta ja deu dies desapareguda.

Va arribar en cotxe a Cercedilla el 25 d'agost

El fet que Blanca stigués comprant a Pozuelo el 24 d'agost confirma la hipòtesi que anava en direcció Cercedilla, municipi de la serra madrilenya on hauria deixat el cotxe l'endemà, 25 d'agost.

Però continuen els interrogants. Tot i que guàrdies del parc natural i diversos testimonis mantenen que el cotxe de Blanca no estava aparcat a Cercedilla el 29 d'agost, la policia creu que hi era des del 25, per la qual cosa no descarten que l'esportista hagi volgut aïllar-se a la muntanya, on podria haver patit un accident. De fet, hi ha altres testimonis que asseguren que el cotxe era allà feia més d'una setmana.

De moment, els 50 agents del dispositiu de cerca es duplicaran fins a superar el centenar, unint-s'hi les unitats de cavalleria i gossos de rastreig que han pogut olorar prèviament les sandàlies de Blanca, trobades a l'interior del seu vehicle.

La hipòtesi de desaparició voluntària

La policia assegura que no descarta cap hipòtesi sobre la desaparició de Blanca, que la família denunciava el 29 d'agost, preocupats per la seva absència i pel fet que no s'havia endut el seu mòbil. De fet, apunten a una desaparició voluntària de l'exesquiadora i, tot i ser reduïdes, veuen possibilitats de trobar-la amb vida.

Amb el cotxe a dependències de la policia a Canillas per analitzar-ne qualsevol detall, els investigadors estudien també el telèfon mòbil de l'esquiadora olímpica. «La cerca pot ser llarga», apunta la Guàrdia Civil, donada la dificultat del terreny on busquen.

Segons la delegada del govern espanyol, s'està treballant en 12 rutes de la zona, amb la localitat de Cercedilla com a punt de partida. Ha demanat, a més, que els voluntaris que volen col·laborar en el cas siguin persones «preparades, amb bona forma física i avituallament idoni per a zones de muntanya». L'Ajuntament del municipi ha habilitat un telèfon per coordinar el dispositiu i, alhora, rebre qualsevol informació que pugui ser d'interès per trobar Blanca: 91 825 57 40.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari