Catalunya Diari

Descarrila un tren de mercaderies prop de Juneda

La llevantada de dimarts va provocar que el maquinista es veiés obligat a fer una maniobra per recular al no poder continuar el viatge pel mal estat de la via

17 dels 25 vagons van sortir-se de la via.
17 dels 25 vagons van sortir-se de la via. | TV3

Un tren va descarrilar dimecres abans d'arribar a Juneda. Concretament, els fets van tenir lloc cinc quilòmetres abans de l'estació de Juneda, a la comarca de les Garrigues, una de les zones de la demarcació de Lleida que més van patir els efectes de la llevantada del dimarts. El tren, que transportava alguns combois amb matèries perilloses, va estar algunes hores aturat en aquesta estació, ja que no podia continuar per aquesta via, en quedar totalment anegada per les destrosses de l'aigua. Hores més tard, al voltant de les 22.00 hores, el maquinista va rebre l'ordre de tornar por on havia vingut i agafar un desviament, tot i que mentre estava realitzant aquesta maniobra, 17 dels 25 vagons del tren van descarrilar. Afortunadament, els que contenien matèria perillosa, que estaven ubicats al final, no van bolcar, tot i que els Bombers de la Generalitat van intervenir per seguretat. El conductor del tren va resultar ferit lleu.

El descarrilament d'aquest tren ha ocasionat posteriorment problemes en les línies R13 i R14, que van des de Lleida a Tarragona i Barcelona. Des de la llevantada, aquestes línies no presenten ara servei fins a l'Espluga de Francolí. Els usuaris han de fer el recorregut fins aquest punt amb un servei especial d'autocar. I es preveu que aquesta situació continuï així fins a almenys dos setmanes més.

El tren va descarrilar quan el maquinista estava fent una maniobra al no poder continuar per aquell tram.
El tren va descarrilar quan el maquinista estava fent una maniobra al no poder continuar per aquell tram. | TV3

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari