Desmantellen dos laboratoris de producció d''speed' a Torrefarrera i Montsó

La policia espanyola ha detingut tres persones i ha intervingut 33 quilos de sulfat d'amfetamina, 700 grams de cocaïna i productes químics precursors
Un dels laboratoris de producció d'speed'
Un dels laboratoris de producció d'speed' | Policia Nacional

La policia espanyola ha desmantellat dos laboratoris de producció d''speed' a Torrefarrera i a Montsó (Osca). Els agents han detingut tres persones, una d'elles el 'cuiner', resident a Lleida i que regentava una empresa de productes químics que utilitzava com a pantalla per dissimular la compra dels productes necessaris per a l'elaboració de la droga en dues naus de Torrefarrera i Montsó. Així mateix, s'han intervingut 33 quilos de sulfat d'amfetamina, gairebé 700 grams de cocaïna i diferents productes químics precursors. A més, els agents van trobar en els registres la recepta de l'elaboració de la droga intervinguda i els passos necessaris per elaborar metamfetamina. Segons han deduït els agents de la recerca, el grup de narcotraficants tenia la intenció de produir uns 40 quilograms setmanals de substàncies químiques il·legals.

La investigació va començar el febrer passat quan es va tenir coneixement que una persona resident a Lleida s'estava dedicant a comercialitzar i fabricar substàncies psicotròpiques, concretament sulfat d'amfetamina o 'speed'. Amb les primeres indagacions es va descobrir que aquest home era un membre actiu d'un grup criminal assentat a Catalunya i que figurava donat d'alta a la seguretat social a una empresa ubicada a Lleida. Els investigadors es van adonar que l'objecte social d'aquesta empresa -comerç de productes de drogueria, neteja i químics- no coincidia amb la seva dedicació aparent -lloguer de maquinària per a neteges d'edificis-.

 

D'aquesta manera, el grup investigat utilitzava l'empresa de neteja com a 'pantalla' perquè no cridés l'atenció la compra dels productes químics necessaris per a l'elaboració i adulteració de la droga. Un cop avançada la investigació, els agents van descobrir que l'amo de la societat comptava amb coneixements químics i era qui feia de 'cuiner', encarregant-se de dur a terme les diferents fases de l'elaboració per obtenir 'speed'. Així mateix, van constatar que els investigats es dedicaven a la venda de cocaïna, 'speed' i productes de tall per a substàncies il·legals. Després d'aprofundir en la investigació van descobrir un tercer component, també treballador de la companyia, que tenia com a missió ajudar al blanqueig de capitals i feia de transportista per aquelles comandes de drogues destinades a altres províncies i, fins i tot, participava en el cultiu de plantes de marihuana per a la seva posterior venda.

 

L'operació ha culminat amb la detenció dels tres investigats i la desarticulació de dos laboratoris de fabricació de diferents substàncies estupefaents. En els registres es van decomissar més de 33 quilograms d''speed', gairebé 700 grams de cocaïna i 98 grams de marihuana.

 

A més, s'ha intervingut un vehicle d'alta gamma, tot el material necessari per a l'elaboració de la droga -bàscules, ventiladors, bombones de butà i fogons-, 95 recipients de diferents mides amb substàncies pulverulentes o líquides, dos quaderns manuscrits amb els mètodes de preparació del sulfat d'amfetamina i de metamfetamina i 2.350 euros en efectiu. Del resultat de l'operatiu policial es desprèn que el grup tenia la intenció de produir entre els dos laboratoris la quantitat de 40 quilos setmanals de sulfat d'amfetamina.Comentaris

envia el comentari