Catalunya Diari

Desmantellen un grup criminal per robatoris a domicilis de la Seu d'Urgell

El jutge ha decretat presó preventiva pels integrants

Els Mossos han desmantellat un grup criminal per presumptament ser els autors de tres robatoris a domicilis de la Seu d'Urgell, Osona i el Berguedà. Els arrestats, d'edats compreses entre els 21 i 25 anys, han ingressat preventivament a la presó. Segons explica el cos policial, la investigació es va iniciar el passat mes d'octubre. Els agents van localitzar un grup de persones residents a Barcelona amb diversos antecedents policials per delictes contra el patrimoni. Fruit de les diverses gestions policials els investigadors van relacionar aquest grup amb tres robatoris a domicilis de la Seu d'Urgell, el Brull (Osona) i Gironella (Berguedà), comesos entre el 14 i el 19 de novembre. Tots els robatoris compartien el mateix modus operandi: forçaven les finestres o portes corredisses de la planta baixa de les cases i entraven a l'interior.

 

Davant d'això, el passat 21 de novembre es va dur a terme un operatiu policial que va permetre la detenció dels tres membres del grup a la localitat de Manresa. El mateix dia també es van poder recuperar tres armes de foc que s'havien sostret en un dels robatoris. L'endemà de les detencions es va fer una entrada i perquisició al domicili dels presumptes autors on es van localitzar i recuperar una part dels objectes sostrets. Els detinguts, als que se'ls imputa ser els presumptes autors de tres robatoris amb força en domicilis i pertinença a grup criminal, van passar el dia 24 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, el qual va decretar el seu ingrés a presó.

 

Una altra important actuació contra una banda criminal a Lleida

Els Mossos d'Esquadra va detenir a l'octubre a vuit persones a Alfarràs, a la comarca del Segrià, set homes i una dona, d'entre 21 i 71 anys, en el marc d'una operació policial contra el tràfic de drogues. Tots ells formen part del mateix clan familiar. Els escorcolls i les detencions van tenir lloc durant la matinada, la policia catalana va realitzar vuit entrades i perquisicions, de manera simultània, en set domicilis i un magatzem, tots ubicats al carrer Nou d'Alfarràs. Fins a 85 agents de diferents unitats policials van treballar en el dispositiu.Comentaris

envia el comentari