Catalunya Diari

Desmantellen un grup dedicat a cometre estafes amb les targetes bancàries de les víctimes

S'han fet 4 detinguts i 3 escorcolls a Barcelona, Mataró i Caldes d'Estrac

Agents de la Policia Nacional han desmantellat una organització criminal que presumptament es dedicada a la comissió massiva d'estafes per internet. Els policies han detingut quatre persones en tres entrades i escorcolls simultanis als municipis de Barcelona, Mataró i Caldes d'Estrac.

Els detinguts utilitzaven l'enviament massiu de missatges SMS a víctimes potencials per aconseguir que aquestes donessin la numeració de la seva targeta bancària, el codi de verificació i la data de caducitat. Així feien compres en nom seu. Segons la policia, utilitzaven tècniques d'enginyeria social per enganyar les víctimes i que aquestes pensessin que estaven responent al reclam d'una pàgina web normal. El frau superaria els 100.000 euros.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Gràcies a l'operació policial s'ha aconseguit aturar els quatre integrants de la xarxa, entre els quals es trobarien els màxims responsables de la trama. Amb les dades bancàries enviades per les víctimes, els detinguts reproduïen còpies d'aquestes targetes i les utilitzaven per realitzar càrrecs fraudulents mitjançant sistemes de 'contactless' a diferents comerços de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Entrades i escorcolls simultanis

Els investigadors han fet tres entrades i escorcolls simultanis als municipis de Barcelona, ​​Mataró i Caldes d´Estrac i han detingut quatre persones com presumptes autors de delictes d'Estafa i Pertinença a Grup Criminal. Durant els escorcolls s'han intervingut més de 36.000 euros en efectiu, una motocicleta, 19 terminals de telefonia mòbil, tres ordinadors i múltiples targetes SIM. S'ha quantificat en més de 100.000 euros els perjudicis ocasionats amb aquesta estafa i nombroses víctimes repartides per tota la geografia espanyola.


Comentaris

envia el comentari