Catalunya Diari

Desmantellen una plantació de fins a 5.700 plantes de marihuana a la Noguera

Per al manteniment de les plantes, l'organització havia instal·lat fins i tot diverses piscines, les quals utilitzaven per embassar l'aigua

Efectius de la Guàrdia Civil de Lleida en col·laboració amb guardes de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), i després d'investigacions que s'havien iniciat temps enrere, van aprehendre aquest dilluns al matí un total de 5.700 plantes de marihuana de mida petita en un campament habilitat per al procés de cultiu a la Noguera.

També es va trobar material emprat per a la seva elaboració i manteniment, tot això situat en un campament habilitat per al procés de cultiu, situat en una zona abrupta, confrontant al Pantà de Santa Anna, pertanyent a la comarca de la Noguera.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La investigació va començar quan els agents van tenir coneixement de la possible existència d'un campament, en semblar perfectament condicionat, i en l'interior hi havia la possibilitat que s'estigués realitzant un cultiu il·legal de marihuana.

Imatge de marihuana intervinguda per la Guàrdia Civil
Desmantellen una plantació de marihuana a la Noguera | Guàrdia Civil

Una zona molt abrupta de difícil accés

Després de localitzar el mateix, en una zona molt abrupta, de difícil accés, en una zona adjacent al Pantà de Santa Anna, es personen diverses unitats de la Guàrdia Civil, amb l'objectiu de comprovar la veracitat de les sospites sobre l'existència d'una plantació de marihuana il·legal.

La inspecció dóna com a resultat positiu, localitzant en el lloc diverses tendes de campanya, gran quantitat de queviures i útils pel cultiu de cànnabis, així com material de vigilància durant les 24 hores.

Igualment, localitzen un total de 5.700 plantes de cànnabis en procés de creixement, 2 telèfons mòbils i documentació pertanyent a una persona d'origen albanès, la qual queda en qualitat d'investigada no detinguda.

Per al manteniment de les plantes, l'organització havia instal·lat fins i tot diverses piscines, les quals utilitzaven per embassar l'aigua, diversos quilòmetres de mànegues distribuïdes per tot l'entorn, un succionador d'aigua d'un metre de longitud, el qual era utilitzat per extreure l'aigua de l'embassament mitjançant un grup electrogen de grans dimensions, que tenien ocult en un forat a la terra i tapat amb una xapa amb l'objectiu de simplificar el soroll i que aquest es propagués per la zona.

La Guàrdia Civil de Lleida dóna per desmantellada la petita organització

Per tot l'anterior, la Guàrdia Civil de Lleida dóna per desmantellada una petita organització que es dedicava a l'elaboració i cultiu de cànnabis. S'instrueixen diligències per la suposada comissió d'un delicte contra la salut pública, en la modalitat de cultiu i elaboració de drogues que han estat lliurades al jutjat d'instrucció de Balaguer, continuant les investigacions per al total aclariment el fet, no descartant detencions relacionades amb el mateix.


Comentaris

envia el comentari