Catalunya Diari

Un grup d'extremistes destrossa el decorat de la Festa Major de Gràcia de la plaça del Nord

Diverses persones han fet malbé els elements decoratius que han fet els veïns durant mesos al·legant que tenien connotacions racistes

La temàtica de l'engalanat de la plaça del Nord ha generat polèmica per ser suposadament «racista»
La temàtica de l'engalanat de la plaça del Nord ha generat polèmica per ser suposadament «racista» | Cedida

Diverses persones han atacat aquesta nit el decorat de la plaça del Nord de Gràcia que havien preparat els veïns per a la Festa Major del barri. La temàtica decorativa era la dels pobles de l'Amèrica nativa, tal com es pot veure en la fotografia on hi surt l'estàtua d'un indi de cartó. A crits d'«això és racisme» i «presons, CIE, batudes i fronteres, així es construeix la riquesa europea» el grup ha destrossat el decorat arrencant els ornaments que es veuen al vídeo davant la mirada d'incomprensió dels organitzadors, que trucaven les autoritats per denunciar els fets.

Els veïns lamenten els fets «tristos i indignats»

Així mateix, la Guàrdia Urbana ha identificat dues persones que han protagonitzat l'acció i han evitat que es produeixin més altercats. En la seva defensa, el veïnat ha assegurat que en cap moment ha tingut intenció d'ofendre a «cap grup ètnic» i ha volgut, en la mateixa línia, demanar perdó si realment algú s'ha molestat. En paral·lel, l'associació lamenta l'incident i reconeix que sent «tristesa i indignació» per l'ocorregut. «Demanem que es valori el treball de tants mesos. Sempre estarem disposats a debatre i aprendre, però des del respecte», han afegit finalment al seu compte de Twitter.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari