Catalunya Diari

Destrossen fins a 8 creus en una bretolada al cementiri del Palau d'Anglesola

Des de l'Ajuntament asseguren que el vandalisme al municipiés continu i s'incrementa en el període estival

Imatge del cementiri del Palau d'Anglesola
Imatge del cementiri del Palau d'Anglesola | LleidaDiari.cat

Uns desconeguts han entrat aquesta passada nit al recinte del cementiri municipal del Palau d'Anglesola realitzant diferents destrosses en fins a vuit creus. L'alcalde del municipi, Francesc Balcells i Teixidó, ha denunciat els fets a la comissaria dels Mossos d'Esquadra perquè puguin fer les investigacions pertinents. També s'han comunicat els desperfectes als propietaris. En aquest sentit, des de l'Ajuntament condemnen enèrgicament els fets i confirma que repararà les creus malmeses amb el vistiplau dels familiars.

No és la primera vegada que passa

Segons han informat des del consistori, «malauradament el vandalisme al municipi del Palau d'Anglesola és continu i s'incrementa en el període estival». De fet, el cementiri ja havia sofert danys en anteriors ocasions, trencant marcs de fotos, gerros de flors i fins i tot l'escultura d'un àngel que presideix el recinte. Fins ara, però, mai havien fet caure simbolisme religiós.

Imatge del cementiri del Palau d'Anglesola
Imatge del cementiri del Palau d'Anglesola | LleidaDiari.cat

 

Tanmateix assegura que el Palau d'Anglesola no és un poble particularment conflictiu ni té un índex d'inseguretat alt. Malgrat tot, sovintegen actes d'incivisme que afecten parcs i jardins, instal·lacions de reg, de llum, mobiliari urbà, espais municipals... «Són fets aïllats que preocupen al veïnat i suposen una despesa alta en reparacions: més de 30.000 € anuals», lamenten. Davant aquests fets cal seguir insistint en una educació cívica a les famílies, entitats, escola... i paral·lelament també es reclama més presència policial al municipi. A més a més, des del cos de Mossos d'Esquadra i des del Consistori, recomanen a la ciutadania denunciar sempre aquests actes.

Imatge del cementiri del Palau d'Anglesola
Imatge del cementiri del Palau d'Anglesola | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari