Catalunya Diari

Detenen una dona al Segrià per estafar més de 24.000 euros

El 18 de novembre el responsable d'un supermercat d'Alcarràs va denunciar que algú havia fet càrrecs fraudulents al seu compte bancari

Imatge d'arxiu d'una persona amb un smartphone
Els Mossos d'Esquadra detenen una dona al Segrià per estafar més de 24.000 euros | cedida

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 19 de novembre una dona de 47 anys, de nacionalitat romanesa i veïna d'Alcarràs (Segrià), com a presumpta autora d'un delicte d'estafa informàtica.

El 18 de novembre el responsable d'un supermercat d'Alcarràs va denunciar que algú havia fet càrrecs fraudulents al seu compte bancari per un valor de 24.292 euros. Segons les dades facilitades, a principis de l'any passat va adquirir el supermercat que estava en traspàs. En aquest establiment es realitzaven recàrregues de telefonia mòbil i amb el traspàs també va heretar un terminal de punt de venda (TPV), el qual ja tenia un usuari registrat. Només va canviar el número de compte bancari associat a l'aparell.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els càrrecs al compte eren de recàrregues de telefonia que no s'havien realitzat

El denunciant es va adonar que els càrrecs al compte eren de recàrregues de telefonia que no s'havien realitzat al seu establiment, però havien utilitzat el seu usuari. Un cop va contactar amb l'empresa intermediària, aquesta li va comunicar que les transaccions es feien des d'un ordinador habilitat que havia d'estar a la botiga. Aquest ordinador, però, no va ser lliurat per l'antiga propietària en el moment del traspàs.

Tot apuntava que l'antiga propietària, que havia obert una nova botiga al mateix poble, utilitzava l'ordinador per cobrar i realitzar les recàrregues al seu nou negoci. Fetes les primeres comprovacions, el dijous passat els investigadors es van presentar a l'actual establiment de l'antiga propietària i la van detenir com a presumpta autora d'un delicte continuat d'estafa. A més, van comissar l'ordinador i un agent del Grup de Delictes Informàtics va verificar que tenia actiu el programari de recàrregues amb el nom d'usuari que actualment pertanyia al denunciant. La detinguda va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria, amb l'obligatorietat de presentar-se davant l'autoritat judicial quan sigui requerida.


Comentaris

envia el comentari