Catalunya Diari

Detenen un home per cometre sis robatoris amb violència en diverses poblacions de Catalunya, un d'ells a Bellpuig

Els robatoris es van produir en establiments, en una entitat bancària i a usuàries de caixers automàtics a Martorell, El Prat de Llobregat, Bellpuig i Barcelona

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 18 de novembre a Igualada un home acusat de cometre sis robatoris amb violència en establiments, en una entitat bancària i a usuàries de caixers automàtics de diverses poblacions de Catalunya. El detingut, de 46 anys, nacionalitat espanyola i amb domicili desconegut, va cometre els robatoris a Martorell, El Prat de Llobregat, Bellpuig i Barcelona. Els fets que van motivar les investigacions van tenir lloc el 9 de novembre. Concretament, a dos quarts de cinc de la tarda d'aquell dia un home, amb la cara mig coberta, va intimidar amb una arma de foc les caixeres d'un establiment comercial de Martorell, va sostreure els diners en metàl·lic de la caixa enregistradora de la botiga i va fugir del lloc.

  

L'endemà, 10 de novembre, poc després de les cinc de la tarda, una altra botiga de la mateixa marca, aquesta vegada a la població de Bellpuig, va patir un robatori violent amb el mateix 'modus operandi' que el dia anterior a Martorell. D'aquest segon establiment també es va emportar els diners de la caixa. Tres dies més tard, el 13 de novembre, el mateix home va robar en una sucursal bancària al Prat de Llobregat, on també va amenaçar els treballadors amb una arma de foc, es va emportar una quantitat de diners en metàl·lic i també va aconseguir fugir del lloc.

Els investigadors van concloure que es tractava del mateix autor en tots els casos i, una vegada el van identificar van iniciar-ne la recerca amb l'objectiu de detenir-lo i aturar la seva intensa activitat delinqüencial. Fruit de les investigacions de les diferents unitats implicades en la seva detenció, al mateix autor se li atribueixen també tres robatoris amb violència i intimidació fets en només dos dies, el 2 i 3 de novembre d'enguany, a usuàries de caixers automàtics del districte de Sants-Montjuïc de Barcelona.

 

En aquests tres darrers casos l'atracador abordava les víctimes i les intimidava quan sortien dels caixers, obligant-les a lliurar-li les quantitats de diners que havien tret dels caixers automàtics, sota amenaça de punxar-les.

En el dispositiu destinat a la detenció de l'atracador van participar les unitats d'investigació de Martorell i Sants-Montjuïc i de la Unitat Central d'Atracaments, que finalment el 18 de novembre van poder detenir el lladre a Igualada. El detingut, amb 13 antecedents per fets similars, va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.


Comentaris

envia el comentari