Catalunya Diari

Detenen a Lleida un fugitiu reclamat per les autoritats belgues per homicidi

La policia espanyola l'ha arrestat després d'eludir la pressió policial a Bèlgica i s'enfronta a una pena de presó de deu anys

La policia espanyola ha detingut a Lleida un individu de nacionalitat marroquina a qui li constava en vigor una ordre europea de detenció i entrega (OEDE) expedida per les autoritats judicials de Bèlgica. Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, el fugitiu residia en un poble de la província de Lleida i se li imputa l'homicidi d'un altre ciutadà marroquí a la regió de Brussel·les-Capital, concretamente a Saint-Gilles, (Bèlgica), el 2010. Tal com explica el cos de la policia espanyola en un comunicat enviat aquest dijous als mitjans de comunicació per informar dels fets, l'homicidi es va desencadenar presumptament per una forta discussió en una cafeteria de la localitat belga entre el detingut i la víctima. 

La baralla va seguir a les afores del local on, finalment, va acabar de forma tràgica per a un dels seus integrants. Durant la baralla, explica, el detingut va propinar multitud de cops a la seva víctima i li va clavar diverses punyalades, algunes a l'altura del cor, que van provocar la seva mort minuts més endavant. A la nota informativa enviada per la mateixa policia espanyola, s'explica que algunes persones van ser testimonis de l'agressió i que, per tant, la seva declaració va facilitar els tràmits.

El detingut va ser posat a disposició de l'Audiència Nacional, que va decretar el seu ingrés a la presó a l'espera del requeriment per part de la justícia belga per la seva extradició i compliment de la pena de 10 anys per homicidi. L'operació ha estat portada a terme per agents de la Unitat de Delinqüència i Crim Organitzat de Brigada Provincial de policia judicial de la comissaria de Lleida. Ara, una vegada detingut, les autoritats judicials procediran a seguir amb seu processament judicial que determinarà quina pena haurà de complir l'home que ha estat vivint durant un temps en una localitat de la demarcació de Lleida. 


Comentaris

envia el comentari