Catalunya Diari

Detenen un veí d'Agramunt amb més de 250 plantes de marihuana en una finca de la Guàrdia d'Urgell

Les plantes ja tenien més de dos metres d'alçada i estaven envoltades amb una tanca metàl·lica recoberta per malla

Els Mossos d'Esquadra han detingut un veí d'Agramunt de 57 anys i nacionalitat espanyola que tenia una plantació de 256 plantes en una finca de la Guàrdia d'Urgell, al municipi de Tornabous.

A mitjans d'agost la policia va tenir coneixement del possible cultiu i després de fer unes primeres comprovacions van observar dues zones envoltades amb una tanca metàl·lica recoberta per una malla d'ocultació.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Dins hi havia les plantes, en un avançat estat de creixement, amb més de dos metres d'alçada. El detingut passarà aquest dimecres davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer.

Pla general de la plantació de marihuana que els mossos han trobat a un veí d'Agramunt a la Guàrdia d'Urgell
Detenen un veí d'Agramunt amb més de 250 plantes de marihuana en una finca de la Guàrdia d'Urgell | Mossos

Desmantellen una nau a la Noguera que proveïa productes fitosanitaris sense autorització

D'altra banda, el Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil, amb la col·laboració d'inspectors de Sanitat Vegetal de la demarcació de Lleida, van localitzar la setmana passada durant una inspecció a la comarca de la Noguera una nau d'una empresa dedicada a la fabricació, comercialització i distribució de productes fitosanitaris a tot l'Estat que operava sense tenir autorització administrativa ni estar inscrita al registre oficial corresponent (ROPCAT).

Durant la primera inspecció, al mes de juliol, es van immobilitzar diversos productes fitosanitaris, que posteriorment l'empresa va seguir comercialitzant. Les multes per aquesta infracció oscil·len entre els 120.001 i els 3.000.000 d'euros.

Els treballadors tampoc disposaven dels elements de seguretat necessaris ni de la formació indispensable

A més d'això, també va continuar envasant nous lots. Durant la inspecció a la nau, es va comprovar que la zona habilitada per a fabricar i manipular els productes fitosanitaris no complia les condicions mínimes, així com els treballadors tampoc disposaven dels elements de seguretat necessaris ni de la formació indispensable per a realitzar les combinacions d'aquests productes.


Comentaris

envia el comentari