Catalunya Diari

Detingudes 3 persones a la Seu d'Urgell per un delicte continuat de contraban de tabac des d'Andorra

La Guàrdia Civil va sorprendre els vehicles quan passaven per una pista forestal

Imatge del material confiscat
Imatge del material confiscat | guardia civil

  Efectius de la Guàrdia Civil de Lleida, amb destinació a la Secció Fiscal de la Seu d'Urgell, van procedir a la detenció aquest dimecres de tres persones per la comissió d'un delicte continuat de contraban, confiscant la quantitat de 3.010 paquets de tabac de contraban de diverses marques, procedents d'Andorra i amb un valor de 14.175 euros. La intervenció es va iniciar a quan els agents que es trobaven realitzant servei fiscal prop de la frontera hispanoandorrana, es van adonar de la presència de dos vehicles, conduïts tots dos per contrabandistes habituals, prenent direcció Andorra per una pista forestal. En tenir sospites que tots dos vehicles poguessin estar cometent alguna acció il·lícita, els agents romanen en un punt a fi de poder controlar la possible baixada d'aquests, fet que es produeix passats uns minuts.

Intenten una fugida en direcció contrària

En aquest moment, els vehicles, a gran velocitat s'incorporen a la N-145 amb direcció a la localitat de la Seu d'Urgell, a pocs metres on els agents han muntat prèviament un dispositiu per a la seva identificació. Un dels conductors, en adonar-se de la força policial, decideix donar-se la volta i circulant en direcció contrària (amb el consegüent perill per a la resta d'usuaris), intenta la fugida en direcció Anserall. Tots dos vehicles, finalment, davant la presència de la Guàrdia Civil, decideixen posar fi a la seva fugida, sent identificats tots els seus ocupants, sent aquests SG, de 27 anys, de nacionalitat colombiana, MAM, de 64 anys, de nacionalitat espanyola, RVG, de 46 anys, de nacionalitat colombiana i JPS, de 58 anys i de nacionalitat colombiana, tots ells amb domicili a la Seu d'Urgell.

Troben més de 3.000 paquets de tabac

Inspeccionats els vehicles es localitzen a l'interior un total de 3.010 paquets de tabac de diverses marques, de procedència extracomunitària i sense els precintes reglamentàries, valorades en 14.175 euros. Per tot el citat, es procedeix a la detenció dels tres primers, com a presumptes autors d'un delicte continuat de contraban, a l'haver comès tres infraccions en menys d'un any, sumant en total més de 15.000 euros, i a l'última d'elles, se li imputa un delicte contra la seguretat viària, a més de la infracció de contraban corresponent. 

Banda criminal de mitjana escala

S'instrueixen diligències que van ser entregades al jutjat d'instrucció de guàrdia de la Seu d'Urgell, quedant els detinguts en llibertat després de prestar declaració en dependències policials, i a disposició de l'autoritat judicial, al costat del gènere decomissat i vehicles intervinguts. Amb aquestes detencions, s'ha aconseguit desmantellar l'estructura d'un grup criminal de mitjana escala, dedicat al contraban de tabac de contraban procedent d'Andorra.


Comentaris

envia el comentari