Catalunya Diari

Detingut dues vegades en quinze dies per sis robatoris en casetes de reg del Segrià

Actuava a Aitona, Seròs i Soses i s'hauria endut cablejat de coure, bateries, automatismes i gasoil

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues vegades en quinze dies, un home, de 36 anys, de nacionalitat espanyola i veí d'Aitona (Segrià), com a presumpte autor de sis robatoris amb força. Actuava en casetes de reg d'Aitona, Seròs i Soses, al Segrià, i s'enduia cablejat de coure, bateries, automatismes i gasoil.

La primera detenció va tenir lloc el 2 de març, quan una dotació policial va localitzar al sospitós i el va detenir quan s'adreçava amb un vehicle, carregat de material, a una deixalleria de la ciutat de Lleida. Els agents van comprovar que el detingut duia cinc bateries i deu motors elèctrics, entre altres objectes, dels quals no en va aclarir la procedència.

Va passar a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida i va quedar en llibertat. El passat dijous 15 se'l va detenir novament a Aitona i va passar dissabte a disposició judicial davant el jutjat de guàrdia en funcions d'instrucció de Lleida.

  

Els primers fets es remunten al passat 26 de febrer quan presumptament va sostreure cablejat de coure, valorat en més de 5.000 euros, d'una obra en construcció del carrer Quixeret del municipi d'Aitona. Dos dies més tard es va produir un altre robatori amb força en una caseta de reg del mateix municipi d'on també va sostreure el cablejat. A més, també se'l considera responsable del robatori d'una bateria, gasoil i de produir danys en els automatismes de control del reg. El primer dia que se'l va detenir, també es va realitzar una entrada al domicili del detingut, situat al carrer Pau Casals d'Aitona, on es van intervenir diverses eines agrícoles, un vibrador de formigó i diversos objectes utilitzats en casetes de reg, com una bomba dosificadora, un programador de reg i una bomba d'aigua.

La investigació policial va continuar per determinar la procedència de tot el material intervingut. La setmana passada es va completar l'anàlisi dels objectes recuperats i se'l va poder relacionar amb quatre robatoris més ocorreguts a finals de febrer. Concretament, en dues casetes de reg, a Aitona i Seròs, d'on hauria sostret bateries, automatismes elèctrics, gasoil i ferros, un robatori en una torre agrícola de Soses d'on s'hauria emportat gran part del seu contingut com ara parament de la llar, cadires, una nevera i eines. Finalment, també se'l relaciona amb un robatori a l'interior d'una màquina retroexcavadora estacionada a Soses d'on s'hauria endut una emissora.


Comentaris

envia el comentari