Catalunya Diari

Detingut a la Seu d’Urgell per facilitar l’ocupació il·legal d’habitatges

El detingut també ocupava il·legalment una de les cases i coaccionava la resta d’ocupants si deixaven de pagar-li una quota mensual per mantenir els serveis

Detingut un home pels Mossos d'Esquadra
Detenen a la Seu d’Urgell un home que facilitava l’ocupació il·legal d’habitatges | @mossos

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Seu d'Urgell van detenir el dia 16 d'octubre un home de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veí de La Seu d'Urgell, com a presumpte autor d'un delicte continuat de defraudació de fluid elèctric, danys, coaccions i un delicte contra la seguretat col·lectiva.

A finals de l'any passat es va ocupar de manera il·legal una casa adossada al Carrer Portal d'Andorra de La Seu d'Urgell. Al cap de poc temps es van ocupar tres cases més del mateix carrer i uns dies més tard es va començar a ocupar els habitatges d'un bloc de pisos del carrer Joan Garriga i Massó. Totes aquestes ocupacions es van produir sense el permís dels propietaris dels immobles.

Es dedicava a obrir les portes d'aquests pisos i cases i canviar els panys

Després de diverses indagacions els mossos i la Policia Local de La Seu d'Urgell van tenir coneixement que un home es dedicava a obrir les portes d'aquests pisos i cases, canviar els panys i oferir els habitatges a persones per tal que els ocupessin a canvi de diners. Aquesta persona també manipulava la instal·lació elèctrica i posteriorment oferia fluid elèctric als ocupants il·legals dels habitatges, a canvi d'una quota inicial d'uns 100 €, més 20 € al mes per mantenir la connexió. Si els ocupants es negaven a pagar aquesta quota, la persona els amenaçava que els deixaria sense electricitat o els desconnectava directament.

També es va detectar que les consecutives manipulacions havien posat en greu perill la seguretat dels habitatges per possibles descàrregues elèctriques i electrocucions. El passat dia 16 els mossos van localitzar i detenir la persona que presumptament s'encarregava de tot l'entramat de les ocupacions il·legals dels habitatges. El detingut va quedar en llibertat, després de declarar en dependències policials, a l'espera de ser citat per l'autoritat judicial que instrueix el cas.


Comentaris

envia el comentari