Catalunya Diari

Detingut a Lleida un dels líders d'una banda que facilitava l'arribada d'immigrants irregulars

Portaven les persones a Irun i des d'allà les traslladaven en cotxe o autobús

Imatge d'arxiu d'un detingut
Detingut a Lleida un dels líders d'una banda que facilitava l'arribada a França d'immigrants irregulars per 200 euros | LleidaDiari.cat

La Policia Nacional ha detingut a Lleida i Vitòria els dos principals líders de dues bandes que captaven immigrants irregulars al Marroc o a la seva arribada amb pastera a Espanya i els traslladaven a França a canvi d'uns 200 euros.

Les organitzacions criminals haurien facilitat l'arribada a França de centenars d'immigrants irregulars generant importants beneficis. La banda portava els clients a Madrid, Bilbao, Vitòria i Sant Sebastià, on els donaven bitllets de tren i autobús fins a Irun, des d'on passaven a França. S'han detingut quinze persones a Bilbao, Vitòria, Madrid, Irun i Lleida. En els registres de dos domicilis a Vitòria s'han intervingut 3.000 euros, un vehicle, 24 telèfons mòbils, material informàtic i documentació diversa.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Feien el pas d'Irun a França de maneres diferents

Les dues organitzacions criminals feien el pas d'Irun a França de maneres diferents. Una els traslladava en cotxe des d'Irun a Baiona, mentre que l'altra utilitzava línies d'autobús regulars en franges horàries determinades. En ambdós casos els immigrants anaven a una ONG de la ciutat francesa o a un centre d'acollida on esperaven fins a rebre al mòbil els bitllets per continuar fins al seu destí final a França o altres estats europeus. Les quinze persones es van detenir com a presumptes autors de delictes de pertinença a organització criminal i contra els drets dels ciutadans estrangers. Ha dirigit la investigació el jutjat d'instrucció número 2 de Pamplona.


Comentaris

envia el comentari