Catalunya Diari

Detingut a Lleida per assumir desenes de sancions de trànsit a canvi de diners

La investigació s'ha allargat més de quatre mesos

La policia catalana ha detingut un home acusat d'un delicte de falsificació documental i defraudació a la hisenda pública. El detingut és un home de 64 anys de nacionalitat espanyola, qui des de l'any 2015 va assumir 75 sancions de trànsit de 14 vehicles a canvi de diners. Segons els Mossos d'Esquadra, l'home no tenia carnet per la retirada de tots els punts, era insolvent i rebia uns 50 euros per cada infracció de què es responsabilitzava.

Assumia la sanció a canvi de 50 euros

Després d'un estudi exhaustiu, els investigadors van constatar que des de l'any 2015 l'home ara detingut s'havia identificat com a conductor de catorze vehicles diferents i estava implicat en 75 expedients sancionadors. Unes dades que van fer alertar a la policia catalana i seguir investigant aquesta persona. De la investigació es desprèn que el detingut va estar actuant en connivència i de forma reiterada amb diverses empreses. A més era insolvent i no disposava de permís de conduir per la retirada de tots els punts.

Gràcies a aquesta persona, les empreses s'evitaven la sanció i les conseqüències administratives, i a canvi, el detingut rebia una contraprestació econòmica d'uns 50 euros per assumir cada una de les infraccions. És per això que també es va denunciar penalment l'administració d'una de les empreses titular d'algun dels vehicles denunciat.

La policia catalana continua investigant i no es descarta la implicació d'altres empreses o particulars per participar en aquesta irregularitat.

Quatre mesos d'investigació

La detenció és el resultat d'una investigació iniciada a finals del passat mes d'abril després de tenir coneixement que els titulars de diferents vehicles, que havien estat denunciats per infraccions de trànsit, havien identificat a la mateixa persona com a conductor en el moment de la infracció. Les sancions eren diverses com ara per saltar-se semàfors en vermell, excedir la velocitat en vies ràpides i també dins el nucli urbà.

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres l'home responsable de les infraccions i va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria de la policia catalana, amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit.


Comentaris

envia el comentari