Catalunya Diari

Detinguts a Barcelona per vendre carn de cavall no apta pel consum

L'organització utilitzava passaports equins falsificats

Alguns dels cavalls inspeccionats per la Guàrdia Civil
Els investigats van falsificar passaports equins per classificar el tipus de carn com a apta | LleidaDiari.cat

La Guàrdia Civil ha detingut 15 persones i n'investiga 13 més a Barcelona per la comercialització de carn de cavall sense la documentació necessària per al consum humà.

L'operació va arrencar el 2018, quan es van detectar errors de traçabilitat de la carn, que va ser retirada immediatament del mercat. Els cavalls no eren aptes per al consum humà però l'organització utilitzava passaports equins falsificats, amb un escorxador, diverses explotacions i veterinaris implicats.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

300 cavalls ja sacrificats que incomplien la normativa per al consum

Després d'inspeccionar més de 10.000 cavalls a la demarcació de Barcelona, la Guàrdia Civil, en col·laboració amb els Departaments de Salut i Agricultura, van detectar 300 cavalls ja sacrificats que incomplien la normativa per al consum. A més, van intervenir 185 passaports amb indicis de falsedat documental. També s'han trobat 100 animals més que incomplien la normativa.

Demanen poder conèixer l'origen de la carn de xai i cabrit

Aquesta informació fa recordar que el passat mes de desembre Unió de Pagesos va denunciar que molts punts de venda no ofereixen informació als consumidors sobre el país de procedència de la carn de xai i de cabrit, tot i que «és d'obligat compliment per normativa comunitària des del 2015». Per aquest motiu, el sindicat demana als consumidors que exerceixin el dret d'exigir aquesta informació per poder escollir el producte i la qualitat de la carn respecte a d'altres importades.

Unió de Pagesos defensa que el consum de proximitat és «una aposta per la sostenibilitat mediambiental i econòmica de les zones rurals». En el cas de la carn d'oví i de cabrum, aquest fet cobra una importància especial, tenint en compte la situació de crisi que des de fa uns anys pateix aquest sector, segons remarca l'organització agrària.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari