Catalunya Diari

Detinguts per filtrar les dades de diversos Mossos de Lleida

La policia catalana ha arrestat un home i una dona i ha intervingut nombrós material informàtic en un domicili de Sants

Els Mossos d’Esquadra i la policia espanyola han detingut aquest dimarts dues persones a Barcelona i una a Salamanca per la seva presumpta relació amb la filtració de les dades personals de més de 5.500 agents de la policia catalana després que el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) fos piratejat el maig de l'any passat. A la capital catalana, els Mossos han registrat un domicili del barri de Sants, on han detingut un home i una dona de nacionalitat espanyola. També han intervingut nombrós material informàtic i documentació que s'haurà d'analitzar. A Salamanca, la policia espanyola ha detingut un home que també estaria implicat en els fets.

A la mitjanit del 17 al 18 de maig de l'any passat, la web del SME va patir un ciberatac perpetrat per un pirata informàtic anomenat Anonymous, que es va descarregar un arxiu amb les dades personals de més de 5.000 agents, amb els noms, adreces, telèfons, DNI, número de TIP i comptes bancaris. La informació va ser divulgada a través de Twitter i del perfil del SME, que va ser piratejat i s'hi van publicar fotografies d'Esther Quintana, de la reducció policial que va acabar amb la mort de Juan Andrés Benítez i del documental 'Ciutat Morta', entre altres.

Els responsables de l'atac van publicar un comunicat fals criticant l'actuació policial en aquests casos i anunciant la refundació del SME com a sindicat dels «drets humans». El jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona és qui coordina les investigacions, després d'admetre a tràmit a finals de maig la querella que el sindicat policial USPAC havia presentat per un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets. USPAC es va personar com a acusació popular en considerar que l'atac tenia com a objectiu «tot el col·lectiu d'agents» i com a finalitat la «coacció». El sindicat SME també havia presentat una querella com a organització i en nom de tots els agents afectats com a acusació particular.


Comentaris

envia el comentari