Catalunya Diari

Deu detinguts per formar part d'una xarxa de tràfic de drogues a Lleida

S'han intervingut en l'operació 13,5 quilos de cocaïna, 4,3 quilos d'heroïna, més de 800 plantes de marihuana i prop de 200.000 euros en efectiu

Marihuana
Imatge de la plantació interior de marihuana localitzada per la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desarticulat entre l'octubre del 2018 i el gener d'enguany una organització criminal dedicada al tràfic de drogues que operava a les demarcacions de Lleida i Tarragona. En el marc de l'operació 'Asada-Torna', el cos ha detingut deu persones, entre les localitats de Balaguer, Almacelles, Lleida, Valls i Palafrugell, i ha intervingut 13,5 quilos de cocaïna, 4,3 quilos d'heroïna, 869 plantes de marihuana, a més de 194.590 euros en efectiu i tres vehicles amb un doble fons. La marihuana es va localitzar a l'entresolat d'un immoble d'Almacelles on, segons la Guàrdia Civil, l'organització podia arribar a produir amb un sistema de cultiu d'interior més de 200 quilos d'aquesta droga cada dos mesos. El Jutjat d'Instrucció número 3 de Lleida s'ha fet càrrec de la investigació.

La Guàrdia Civil va posar en marxa l'operació a mitjans del 2018 en tenir coneixement que dues persones de la demarcació de Lleida podien estar traficant amb drogues a les comarques lleidatanes i tarragonines. Durant la investigació, el cos ha efectuat sis registres en domicilis en ambdues demarcacions en què ha detingut una desena de persones i ha comissat importants quantitats de droga. En concret, els registres es van dur a terme a Valls i Almacelles, població on els agents van intervenir la quantitat de 194.590 euros en metàl·lic amagats a l'interior d'una borsa d'esport. Igualment, la Guàrdia Civil va localitzar en aquesta localitat del Segrià 869 plantes de marihuana, que l'organització cultivava en un entresolat.

Quatre detinguts a Almacelles

Fruit dels registres, la Guàrdia Civil va detenir quatre persones a Almacelles, veïnes de la localitat, d'entre 23 i 57 anys; altres tres a Valls, amb residència a la capital de l'Alt Camp i amb edats compreses entre els 28 i 35 anys; també es va arrestar un veí de Balaguer de 28 anys, a la capital de la Noguera; un veí de Palafrugell de 31 anys a la mateixa població empordanesa, i finalment, es va detenir un veí de Montsó de 32 anys a la ciutat de Lleida. Els detinguts van ser posats a la disposició dels respectius jutjats d'instrucció de guàrdia en funció del lloc on es van efectuar les detencions tot i que, finalment, s'ha fet càrrec del cas el Jutjat d'Instrucció número 3 de Lleida.

 • També et pot interessar: Intervenen tabac de contraban a un passatger d'un vol d'Alguaire
  Detingut
  Dues de les persones detingudes en el marc de l'operació de la Guàrdia Civil 'Asada-Torna' contra el tràfic de drogues | Guàrdia Civil

   

  Droga
  Agents de la Guàrdia Civil inspeccionen part de la droga intervinguda en l'operació 'Asada-Torna' | Guàrdia Civil

   


Comentaris

envia el comentari