Catalunya Diari

La DGT alerta d'una nova estafa per correu electrònic on reclamen una multa impagada

Des de la DGT asseguren que les notificacions només arriben per correu postal

Imatge de l'estafa sobre una multa no pagada que arriba per correu electrònic
Des de la DGT asseguren que les notificacions només arriben per correu postal | Twitter

Una nova estafa ha arribat a les nostres safates d'entrada. La Direcció General de Trànsit (DGT) ha alertat d'un nou engany que corre per internet relacionat amb multes de circulació. 

Tal com ha informat 'Catalunya Ràdio', és un nou ciberdelicte de 'phishing' on els estafadors aconsegueixen les dades bancàries i les claus dels usuaris que són enganyats. 

Aquesta nova estafa consisteix a fer-se passar per la DGT i reclamar una multa no pagada. A més, demanen efectuar el seu pagament a través d'un enllaç que s'inclou en el mateix missatge. Òbviament, aquest 'link' no és fiable i és on es conclou l'estafa, demanant les dades bancàries, amb les contrasenyes incloses. 

Es tracta d'una mena d'engany molt recurrent per part dels estafadors. Són mails massius, molt elaborats i personalitzats que arriben amb nom i cognom de cada futura víctima. En aquest cas en concret, s'ofereix la reducció de l'import d'un 50% de la multa si la paguen al moment. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«Les multes només es notifiquen per correu postal»

Tal com ha recordat el subdirector de Gerència Informàtica de la DGT, Miguel Martín, a 'Catalunya Ràdio', sempre s'ha d'evitar entrar en enllaços d'orígens desconeguts: «La DGT mai notifica multes per correu electrònic, únicament es notifica per correu postal o a través de l'adreça electrònica viària. En aquest cas només es rep un avís sobre l'existència d'una notificació que pot ser consultada en la nostra seu electrònica».

«En cap cas sol·licitem dades personals o un pagament de la multa per correu electrònic ni enviem un arxiu adjunt que s'hagi de descarregar. No hem de 'picar' en aquestes estafes ni clicar en cap enllaç sospitós. Si es tenen dubtes, el millor és accedir directament a la seu electrònica de la DGT, on és possible consultar qualsevol notificació oficial», concloïa Martín.


Comentaris

envia el comentari