Catalunya Diari

Es doblen les denúncies de falsos revisors del gas a Catalunya

Mossos i empreses del sector alerten que els estafadors acostumen a ser clans familiars en ruta pel territori espanyol

Les denúncies de falsos revisors del gas o la llum que aprofiten l'engany per robar a les víctimes s'han disparat aquest any 2021.

Segons dades presentades pels Mossos d'Esquadra, després de dos anys amb un centenar de casos coneguts, a finals d'octubre d'aquest any ja s'ha arribat a les 186 denúncies, fet que la policia atribueix al fet que s'hagi reduït l'estigma a l'hora d'informar de l'engany a comissaria.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

També han detectat un canvi de perfil en els lladres que protagonitzen el fet delictiu. Cada vegada els protagonitzen més dones per guanyar-se la confiança d'una dona gran sola a casa. Els Mossos informen que sovint són parelles femenines que tenen un vincle familiar i que actuen per diferents punts del territori espanyol.

Primer pla de Montserrat Escudé, inspectora dels Mossos d'Esquadra i Sergi Martínez, sostinspector
Es doblen les denúncies de falsos revisors del gas i les protagonitzen cada vegada més dones | LleidaDiari.cat

Alerten d'una estafa per correu on els delinqüents suplanten la Seguretat Social

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra han alertat d'una estafa per correu ordinari dirigida a la gent gran on els autors, a través del correu ordinari, suplanten la Tresoreria General de la Seguretat Social i intenten obtenir dades personals amb el pretext de l'increment de les pensions.

Els delinqüents envien una missiva on requereixen l'enviament d'una còpia del DNI, una foto de l'extracte bancari del compte del qual s'és titular i una estimació de la quantitat percebuda en el darrer mes.

A la carta asseguren que necessiten aquestes dades amb motiu de l'increment de la prestació i a causa d'un atac informàtic en els sistemes d'Hisenda i la Seguretat Social pel qual «les dades dels ciutadans s'han perdut».

Intents de 'phishing' per a estafar els més grans

Segons han informat l'ACN fonts policials, és una estafa de la qual els han alertat alguns usuaris que n'han estat víctimes i com que no hi han accedit, no han acabat en denúncia. Han remarcat que són intents de 'phishing' per a estafar, en aquest cas, els més grans.


Comentaris

envia el comentari