Una dona amb una discapacitat del 65% relata que van abusar d'ella a Juneda

Els psicòlegs expliquen que té la mentalitat d'una nena de quatre anys, que és incapaç de mentir i que és una persona vulnerable i manipulable

Una dona de 29 anys amb una discapacitat intel·lectual del 65% ha relatat que un home va abusar sexualment d'ella en una casa abandonada als afores de Juneda. Els psicòlegs que la van atendre consideren que la seva versió és creïble perquè, entre altres coses, és incapaç de mantenir una mentida perquè té la mentalitat d'una nena d'uns tres o quatre anys.

 

A més, han explicat que es tracta d'una persona vulnerable i manipulable. Els fets van tenir lloc el 12 de març de 2017. Segons la fiscalia, es van trobar al bar de jubilats del municipi i allà, l'home, aprofitant la discapacitat de la dona, la va convèncer perquè anés amb ell i va abusar d'ella. La dona ha explicat que els abusos van consistir en sexe oral i penetració. L'acusat, en canvi, ha explicat que va ser ella qui li va dir que anés amb ell i li va proposar mantenir relacions sexuals, però ha dit que van ser consentides i sense penetració.

  

 

 

Li va donar cinc euros

L'acusat ha reconegut que li va practicar sexe oral a ella però ha dit que no la va obligar a fer-li res a ell. Que va ser ella qui li va proposar perquè es volia comprar uns auriculars i necessitava diners. En canvi, la noia ha explicat, a través d'una declaració enregistrada amb un psicòleg, que sí que va existir penetració i sexe oral cap a ell i ha explicat detalls dels abusos amb un vocabulari bàsic i ha dit que l'acusat li va donar després cinc euros. La seva discapacitat és «perfectament detectable a primera vista», han assegurat els psicòlegs, tot i que l'acusat ha dit que sabia que estava en un centre però que no sabia quin grau de discapacitat tenia.

 

Els metges que la van reconèixer han dit que no van trobar lesions als genitals tot i que han explicat que el reconeixement físic se li va fer 48 hores després dels fets i no descartaven que, en el cas que hi haguessin hagut petites ferides, aquestes haguessin cicatritzat. Tampoc van trobar restes seminals als genitals de la noia però la fiscalia ha recordat que, segons la declaració de la noia, l'acusat va ejacular durant la fel·lació. Els doctors també han declarat que el retard mental que pateix és entre moderat i greu i que és «evident». 

Demanen sis anys de presó

Han afegit que la noia té limitades les seves capacitats per prendre decisions, també en l'àmbit sexual, i que és molt vulnerable en situacions de risc. Per la fiscalia la versió de l'acusat no se sosté i en canvi considera que ha quedat acreditat que la versió de la víctima és creïble. Demana que se li imposin sis anys de presó per un delicte d'abusos sexuals, sis anys més de llibertat vigilada i que se li prohibeixi acostar-se ni comunicar-se amb la noia durant deu anys.Comentaris

envia el comentari