Catalunya Diari

Dos funcionaris de la presó de Ponent reben l'agressió d'un mateix intern

Està complint condemna de dos anys i tres mesos per robatori amb lesions

Imatge de l'exterior de la presó de Ponent, ubicada a la ciutat de Lleida. | LleidaDiari.cat

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, denúncia que dos funcionaris de presons han estat agredits i han necessitat atenció mèdica, per un mateix intern, catalogat de perillós, en el Centre Penitenciari de Ponent a Lleida. 

Aquest dimarts, l'intern I.B., de 19 anys i nacionalitat marroquina, ha agredit a un funcionari del DERT (Departament Especial de Règim Tancat) de la presó de Lleida al qual ha causat lesions al cap i a la mà necessitant assistència mèdica. El diumenge, el mateix pres li va fracturar el nas d'un cop de cap a un cap d'unitat quan procedia a portar-lo a internament per a complir sanció per un altre incident que havia causat dins del centre.

Està complint condemna de dos anys i tres mesos per robatori amb lesions

Cal destacar, segons informa el sindicat, que l'intern, perillós i molt violent, està complint condemna en el CP de Ponent de dos anys i tres mesos per robatori amb lesions. CSIF denuncia que «el Departament Especial de Lleida concentra, inexplicablement, la mateixa quantitat de presos perillosos que els centres més nous o reestructurats com Quatre Camins o Brians 2 i no hi ha cap mena de comparació possible entre el DERT de Ponent i els centres de nova generació. Aquesta situació es repeteix també en el DERT de dones de Ponent».

El Centre Penitenciari de Ponent va registrar dotze agressions durant 2018. CSIF porta denunciant des de fa molts anys la manca de seguretat passiva i d'inversió, la falta de personal a la presó de Ponent, l'envelliment de la plantilla, l'augment de presos amb brots psiquiàtrics, la necessitat de protegir la figura del funcionari de presons amb la consideració d'agent de l'autoritat, etc.

Per a CSIF, «és inadmissible que els funcionaris de presons hagin de sofrir les conseqüències dels responsables polítics que han estat incapaços de dotar dels mitjans econòmics i humans adequats als Serveis Penitenciaris catalans. En altres cossos com a Agents Rurals, Bombers o Mossos d'Esquadra s'han obtingut millores. Sembla que l'excusa de «no tenir pressupostos és sol per a Serveis Penitenciaris».

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari