Catalunya Diari

El detingut pel crim del carrer Acadèmia és veí de Lleida i té antecedents per maltractaments

Segueix a la comissaria dels Mossos d'Esquadra i està previst que passi divendres a disposició judicial

Imatge de la porta del tercer pis del número 12 del carrer Acadèmia de Lleida amb el precinte dels Mossos | LleidaDiari.cat

L'home de 42 anys i nacionalitat espanyola detingut pel crim del carrer Acadèmia és veí de Lleida i té antecedents per maltractament en l'àmbit de la llar. Els Mossos d'Esquadra van detenir J. L. R. aquest dimecres al matí al seu domicili, al carrer Juli Cèsar de la capital del Segrià, situat a només 500 metres del pis de la víctima, segons les mateixes fonts. El detingut segueix a la comissaria dels Mossos d'Esquadra i està previst que passi divendres a disposició judicial. La investigació continua oberta i es troba sota secret de les actuacions per ordre del jutjat d'instrucció. La dona, una funcionària d'Ensenyament, de 61 anys, va ser trobada sense vida i amb diverses ferides d'arma blanca, al seu pis de Lleida, el 17 de febrer d'aquest 2017.

Segons ha publicat el diari Segre aquest dijous, el detingut treballa com a instal·lador de fibra òptica. L'arrestat, hauria acudit aquella mateixa setmana a l'habitatge de la dona per dur a terme la instal·lació de la xarxa de fibra òptica i haurien intercanviat els telèfons per si tenia algun problema amb la instal·lació. Segons el mateix diari, tot i que el dia del crim el detingut no va anar a treballar, els Mossos van corroborar que l'home va ser pels voltants del carrer Acadèmia gràcies a l'enregistrament de càmeres de seguretat i la geolocalització del seu mòbil. A més, el seu número figurava en el registre de trucades del telèfon de la víctima.

Això explicaria perquè els Mossos no van trobar la porta de la víctima forçada. La dona vivia sola al tercer pis del número 12 del carrer Acadèmia de la capital del Segrià i tenia la seva mare, malalta d'Alzheimer, ingressada en una residència. Precisament, va ser el personal de la residència qui aquell divendres va trucar als Mossos perquè la víctima no havia anat a buscar la seva mare, com acostumava a fer, per anar a passar el cap de setmana amb ella. La mare era la seva única família pròxima, ja que el seu pare va morir fa uns anys, mai es va casar i no tenia fills ni germans. La dona treballava des de l'any 1977 als serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, tot i que era originària de la localitat de Vallobar, a Osca, i era la responsable de l'arxiu definitiu del departament.


Comentaris

envia el comentari