Catalunya Diari

Els investigats per l'accident a l'N-240 en què va morir una veïna de Borges conduïen sense llums i a 140 km/h

Familiars i amics de la víctima es concentren als jutjats de Lleida per reclamar que s'endureixin les penes en delictes de trànsit

Imatge d'un tall a l'N-240 reclamant el desdoblament | Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

Els investigats per l'accident a l'N-240, a Lleida, en què va morir una veïna de les Borges Blanques de 27 anys han declarat aquest dilluns als jutjats de Lleida en fase d'instrucció. Són un home i una dona que conduïen els dos cotxes implicats en el sinistre (a més del vehicle de la víctima) i podrien ser acusats d'un delicte d'homicidi per imprudència. Més d'una trentena de familiars i amics de la noia, entre els quals els seus pares, s'han concentrat davant els jutjats de Lleida amb pancartes, per reclamar justícia i que s'endureixin les lleis per tal d'augmentar les penes en delictes de trànsit. També han tornat a demanar que es desdobli l'N-240. Segons els Mossos d'Esquadra, els dos investigats circulaven amb les llums apagades per la carretera, de nit, i fent curses. Segons l'advocat d'un d'ells, Joan Argilés, els investigats han negat aquests extrems, tot i que han reconegut que circulaven a una velocitat «una mica més elevada» de la permesa.

El sinistre es va produir a la una de la matinada del 16 d'octubre de 2016 al quilòmetre 83,1 de l'N-240. En l'accident van col·lidir tres vehicles, el conduït per la víctima i els conduïts pels dos investigats, un home i una dona d'origen romanès. Com a conseqüència de la col·lisió, el vehicle de la víctima, M. S., va caure a un canal que transcorre paral·lel a la carretera i va morir a l'acte. El pare de la jove, Carlos Soria, ha reclamat, visiblement afectat, un enduriment del codi penal per castigar conductes com la que, segons denuncia, va causar la mort de la seva filla.

L'homicidi imprudent (si finalment se'ls acaba acusant) contempla una pena màxima de quatre anys de presó i Soria ho considera insuficient. «Són penes molt toves perquè per mi són assassins», ha dit. «Anaven a una velocitat desorbitada, van envair el carril de la meva filla i no van avisar. És inadmissible que no truquessin ningú». El pare de la víctima ha afegit que per ell, «tots són culpables», tant els conductors dels vehicles com els acompanyants, ja que ningú va trucar a emergències. «Per mi és un homicidi voluntari», ha dit, «perquè anaven amb excés de velocitat, amb les llums apagades i van envair el carril contrari».

 

L'advocat d'un dels investigats, Joan Argilés, ha explicat en canvi que el seu client ha negat en la seva declaració judicial els extrems dels quals se'ls acusa. Segons Argilés, l'investigat ha dit que anava amb les llums enceses perquè al seu cotxe s'encenen automàticament, que no estava fent curses i que no va envair el carril contrari. Segons Argilés, la investigada hauria declarat que va frenar perquè va veure que el cotxe de la víctima envaïa el seu carril i que, llavors, el cotxe de l'altre investigat va xocar amb ella i va acabar impactant amb el de la noia, que va sortir de la via. Segons l'informe dels Mossos d'Esquadra, però, els cotxes dels investigats estaven circulant de manera temerària fent una cursa i la víctima els va intentar evitar amb un cop de volant.


Comentaris

envia el comentari