Catalunya Diari

Els pares de Julen creuen en «el miracle» de trobar viu el seu fill

Més de 200 persones resen pel petit a faldes del Cerro de la Corona mentre la Guàrdia Civil segueix desmentint falses teories

Juan José Cortés
Juan José Cortés, pare de Mariluz, era el mestre de cerimònies en l'acte d'oració conjunta | Cedida

José i Vicki, els pares de Julen, han rebut una altra mostra de suport, aquesta vegada en forma d'oració conjunta. Ahir al vespre es va celebrar una vigília en una carpa habilitada al costat del tanatori de Totalán, a Màlaga. Més de 200 persones van resar perquè el petit Julen sigui rescatat amb vida del pou on es troba desaparegut ja fa dotze dies, en un acte on va predominar l'esperança.

El mestre de cerimònies va ser Juan José Cortés, pare de Mariluz, una menor de cinc anys de Huelva que va ser assassinada. Després de viure en primera persona una tragèdia també tan mediàtica, Cortés instava a seguir confiant, perquè tant ell com els pares del nen creuen que «el miracle és possible».

 

Desenes d'especialistes, material i maquinària per valor de més de 600.000 euros, excavacions i molta terra. Els veïns no creuen el que veuen. I les mostres de solidaritat desinteressada creixen en una muntanya abans perduda, on ara fixa la mirada tot un país. A la missa es va llegir fins i tot la carta d'un pres de la presó de Valdemoro demanant, per sobre de la llibertat de la qual ell no gaudeix, «humanitat» en el cas. 

La Guàrdia Civil desmenteix els «tontos de les notícies falses»

Mentre els ascensos i descensos dels miners continuen en la galeria horitzontal que ha d'arribar al petit, creixen els rumors i especulacions a les xarxes sobre Julen. Entre càntics i oracions, Cortés demanava, a faldes d'una muntanya abans perduda i en la que ara fixa la mirada tot un país, respecte per a la família.

Rescat de Julen
La Guàrdia Civil es mostra optimista i demana paciència en aquesta fase final del rescat | Cedida

Els pares han anunciat accions legals contra mitjans de comunicació i individus que difonguin mentides. La Guàrdia Civil, a través del seu compte de Twitter, ha desmentit un missatge que circula a les xarxes socials sobre el cas del petit i que s'ha fet viral via Whatsapp, assegurant que és «fals», a més d'«inversemblant, dolorós i calumniós», demanant que no es difongui més.

Els rumors apunten a teories sobre la perforació del pou, identificant-lo com un possible «magatzem» de droga» o un forat on tirar les restes de les obres que s'estaven fent a la finca per evitar legalitzar-les i haver de pagar. En una d'aquestes falses informacions, fins i tot s'acusa als pares d'homicidi involuntari, encobert per cobrar una indemnització per tractar-se d'un pou il·legal. Ells segueixen demanant respecte i denunciant «injúries». 


Comentaris

envia el comentari